bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,000.95 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,264.02 2.58%
bnb
BNB (BNB) $ 607.17 0.49%
solana
Solana (SOL) $ 159.08 2.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.550804 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.509372 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162978 3.17%

Bithumb Sahibi İçin Tutuklama Emri Çıkarıldı

bithumb sahibi icin tutuklama emri cikarildi

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Bithumb’a yönelik soruşturmalar artmaya devam ediyor. Kripto para borsası Bithumb’ın sahibi olan Kang Jong-Hyeon hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

Bithumb Sahibi Tutuklamayla Karşı Karşıya

Kripto para borsası Bithumb’a yönelik suçlamalar artıyor. Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası konumunda olan Bithumb’ın sahibine Güney Kore’li yetkililer tutuklama emri çıkardı. Borsanın sahibi olan Kang Jong-Hyeon, Bithumb’a bağlı birkaç şirketin hisse senedi fiyatlarının manipüle edilmesine karıştığı için dolandırıcılıkla suçlandı.

bithumb sahibi icin tutuklama emri cikarildi 2

Güney Kore basınında çıkan haberlere göre, Kang Bithumb bağlı kuruluşlarının diğer iki yöneticisi ile birlikte Seul Güney Bölge Savcılığı Mali Soruşturma Bölümü tarafından zimmete para geçirme ve güveni kötüye kullanma nedeniyle suçlandı. Bu suçlamalar, Sermaye Piyasası Kanunu kapsamındaki Belirli Ekonomik Suçların ve Kanuna aykırı hileli işlemlerin Ağır Cezaları Hakkında Kanun kapsamına giriyor.

Davaya sahil olan bağlı şirketlerden ikisi Inbiogen ve Bucket Studio olarak açıklandı. Her iki şirketin de CEO’su Kang Jong-Hyeon’ın küçük erkek kardeşi olan Kang Ji-Yeon olduğu görülüyor. Ayrıca, Inbiogen ve Bucket Studio’nun hisse senedi fiyatlarının dönüştürülebilir tahvil ihracı yoluyla manipüle edildiği süreçte yer aldığından da şüpheleniliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala