bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,027.15 4.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.62 3.54%
bnb
BNB (BNB) $ 604.62 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 146.53 7.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526057 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473471 6.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150274 7.48%

Bitcoin’in Piyasa Değeri Mastercard ve Meta’yı Geride Bıraktı

bitcoinin piyasa degeri mastercard ve metayi geride birakti

Lider kripto para birimi Bitcoin son günlerdeki yükselişiyle dikkat çekiyor. Bitcoin’in mevcut piyasa değeri iki önemli şirketi geride bıraktı. Bitcoin, Mastercard ve Meta arasındaki piyasa değeri yarışında öne çıkan isim Bitcoin oldu. Lider kripto para birimi, dünya devi teknoloji şirketlerinden daha değerli hale geldi.

Bitcoin, Mastercard ve Meta Rekabeti

Bitcoin‘in piyasa değeri 370 milyar dolar seviyesinde. Meta‘nın piyasa değeri ise 357.6 milyar dolar. Ödeme devi Mastercard piyasa değeri açısından 363 milyar dolarlık bir değere sahip. Bu da üçlü arasında rekabette kimin öne çıktığını gözler önüne seriyor. Tabii ki bu değişimde dün açıklanan ABD enflasyon verisinin de etkisi var. Enflasyondaki düşüşler şimdiye kadar kripto paralar üzerinde hep olumlu bir etki yarattı. Diğer yandan, pazarın buradan sonra ne yöne doğru hareket edeceğini de zaman gösterecek.

Bitcoin’in piyasa değeri ile hem Meta’yı hem de Mastercard’ı geride bırakması, BTC’ye ilişkin ilginin piyasa değerine de yansımış hali olarak değerlendiriliyor. Watcher.guru‘nun haberine göre, 2023 şimdiden farklı bir hikaye yazmaya başladı. Çok sayıda kripto para birimi yıla ‘yeşil’lenerek girdi. Cesaret verici dönüşlerden birini yapan isim de lider kripto para birimi Bitcoin oldu.

Bitcoin’in Piyasa Değeri Yükseliyor

Son günlerde kripto para piyasalarındaki toparlanma yatırımcıların tekrardan ilgisini çekti. Bitcoin’in piyasa değeri küresel ödeme devi Mastercard’ı ve Meta’yı geride bıraktı. Bununla birlikte BTC’nin yükselen piyasa değeri, dünya üzerindeki en popüler dijital varlık olduğunun da bir göstergesi olarak okunabilir.

bitcoin piyasa degeri mastercard ve metayi geride birakti 2

Bitcoin (BTC) fiyatı, 2023 yılıyla birlikte toparlanmaya başladı. Özellikle son birkaç gündür Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerinde toparlanma söz konusu. Bitcoin, haberin yazımı esnasında 19.287.13 dolardan işlem görüyor.

2022 yılı kripto para birimleri ve kripto endüstrisi için çok kötü bir yıl oldu. Ek olarak birçok kripto şirketi bu süreçte maliyetlerini düşürmek için çalışanlarıyla yollarını ayırdı ve bazı şirketler de iflas başvurusunda bulundu.

Son olarak kripto para borsası Crypto.com, maliyetlerini düşürmek ve gelecekteki operasyonlarının sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkaracağını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala