bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,785.97 2.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.19 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 583.66 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 186.77 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629922 2.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653483 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221442 20.71%

Bitcoin SV (BSV) Nedir? Bitcoin SV (BSV) Fiyatı, Grafikler

bitcoin sv

Bitcoin’in (BTC) forklanmaya başlamasıyla oluşturulan farklı Bitcoin versiyonları ortaya çıktı. Bunlardan birisi olan Bitcoin SV (BSV), en son Bitcoin forklarından biri olup özellikleri ile birçok kişinin ilgisini çekti. Özellikle BSV üzerine geliştirmelerin belli firmalar tarafından geliştirilmesi, birçok kişinin tepki göstermesine sebebiyet verse de yine de piyasada tutunmayı başardı. Biz de bu durumun sonucunda sizlere Bitcoin fork’larından biri olan Bitcoin SV hakkında bilmeniz gerekenleri anlatacağız.

Bitcoin SV Nedir?

Bitcoin SV, Bitcoin fork’u olan Bitcoin Cash (BCH) üzerinden fork’lanarak oluşturulmuş kripto varlık birimidir. 2017 boğa piyasasında Bitcoin işlem ücretlerinin zirveye çıkmasından dolayı işlemlerin tamamlanamadığı zamanda ortaya çıktı. 

Bu da Bitcoin ağında ölçeklenebilirlik problemi olarak bilinen durum oldu ve Bitcoin topluluğu blok boyutunun artırılmasını önerdi ve bu sayede ücretlerin azaltılabileceğinden bahsetti. Ama bu çözüme karşı direnç gösteren topluluk, çözümü destekleyenleri dışladı ve Bitcoin SV ekibi çözümlerini geliştirmeye başladı.

Bitcoin SV’yi Kim Buldu?

craig wright bitcoin btc

2017’de bir grup yazılımcı, Bitcoin Cash ağında hard fork gerçekleştirerek 8 megabyte’lık blokların çıkarılmasını sağladı. Ama ayrılık gerçekleştiren grupta fikir ayrılıkları oluştu ve Wright’ın fikrine göre BCH yeterince büyük değildi ve Quasar güncellemesi ilk 2.000 megabyte’lık bloklar oluşturuldu.

Serbest piyasa destekçileri BSV topluluğuna bakıp Bitcoin’in serbest piyasa mekanizmasını sorguladı. Bu da blok boyutunun küçültülmesi olarak ortaya çıktı.

Bitcoin SV Saldırısı

Weekly roundup 36.png

Haziran ve Temmuz aylarında madencilik havuzu Taal’ın ele geçirilmesi sonucu gerçekleşen saldırıda hesaplama gücünün %78’i ele geçirildi.

Saldırı bilinmeyen madenciler tarafından gerçekleştirilse de, madencinin sahtekar olduğu ortaya çıktı. 

Sonrasında CoinDesk’e röportajda bulunan Josh Petty, saldırının madenciler tarafından gerçekleştirilmediği ve aksine ZULUPool ismindeki bir grup tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Twetch Bitcoin SV ağında çalışsa da, birçok uygulama zarar görse de mikro ödeme uygulaması Twetch zarar görmedi.

Bitcoin SV Nasıl Çalışır?

Bitcoin SV ağının çalışması için ilk olarak ağda işlemlerin gerçekleşmesi gerekir. İşlemlerin gerçekleşmesi için ilk olarak kullanıcıların cüzdan adreslerine ne kadar BSV yollayacaklarını kararlaştırıp işlem detaylarını onaylanması gerekir. Ardından işlem ağdaki her bir bilgisayara bildirilir ve mutabakat algoritması aracılığıyla diğer işlemlerin olduğu havuzda bulunur. Sonrasında madenciler kendi aralarında yarışırlar ve bloğu çıkarma durumunda blok ödülü kazanırlar ve bunun için kendi hesaplama güçlerini ortaya koyarlar. İşlemler ardından bloklara kronolojik bir sıraya konduktan sonra blok zincire bağlanır ve süreç başta sona yeniden başlar.

Bitcoin SV Fiyatı Ne Kadar?

bitcoinsv4

Bitcoin SV fiyatı, Bitcoin SV yorumları, Bitcoin SV grafikleri, Bitcoin SV haberleri hakkında daha detaylı bilgi için Bitcoin SV kaç dolar ve Bitcoin SV kaç TL sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Bitcoin SV Fiyatı Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Bitcoin SV 2.978,82 TL TL‘den işlem görüyor. Bitcoin SV fiyatı son 24 saat içerisinde 2.40% değişim gösterdi. Bitcoin SV’nin son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 61,919,519 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,810,246,553 dolar seviyesinde.

Canlı Kripto Borsası takip etmek için tıklayınız

Bitcoin SV Nasıl Satın Alınır?

Bitcoin SV için Huobi Global, Bithumb ve diğer kripto para borsalarında hesap açıp ardından kimliğinizi doğruladıktan sonra borsaların sunduğu işlem çiftleri üzerinden kredi kartı veya EFT/Havale ile gerçekleştirebilirsiniz. Rehber içeriğimizin bu bölümünde Kredi kartıyla Bitcoin SV (BSV) satın alma, EFT/Havale işlemleri ile Bitcoin SV satın alma yöntemlerine yakından bakacağız.

Kredi Kartıyla Bitcoin SV (BSV) Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı seçin.
  2. Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimini seçin.
  3. Ardından ne kadar BSV alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.
  4. Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.
  5. İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa Bitcoin SV alım işleminiz gerçekleşmiştir.

EFT/Havale İşlemleri ile Bitcoin SV Satın Alma

EFT/Havale işlemleri aracılığıyla Bitcoin SV satın almak için, ilk olarak borsaların para aktarma sekmesine gitmeniz gerekir. Ardından banka hesabını tanıttıktan sonra borsa hesabınıza fon aktarmanız gerekir. Fonlarınızı aktarma tamamlandıktan sonra banka ve borsa sizi bilgilendirir. Fonlarınızı yatırdıktan sonra ise borsalardan alım gerçekleştirebilirsiniz.

Bitcoin SV Hakkında Sık Sorulan Sorular

Bitcoin SV ismini nereden alıyor?

Bitcoin SV’nin asıl ismi Bitcoin Satoshi Version’dır. Bitcoin Cash ağındaki blok boyutuna tepki olarak ortaya çıktı. Bitcoin SV’nin ismi de kendilerinin Satoshi Nakamoto’nun vizyonuna en yakın kripto para birimi olduklarına inanmada yatıyor.

Bitcoin SV’nin blok boyutunun genişlemesi diğer sorunları getirdi mi?

Bitcoin SV ağında blok genişlemesi, birçok kuruluş için faydalı olsa da, bu sene önemli sorunlar yaşamaktan kendini kurtaramadı. İlk olarak Bitcoin SV’nin en büyük madencilik havuzuna düzenlenen %51 saldırısında ağın hesaplama gücünün %78’i ele geçirilmişti. Bu da Bitcoin SV üzerine inşa edilen uygulamaların büyük kısmına ciddi oranda zarar verdi ve borsalardan listelemelerin kaldırılmasına sebep oldu. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala