bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,193.13 4.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,965.55 6.28%
bnb
BNB (BNB) $ 565.96 3.97%
solana
Solana (SOL) $ 123.68 7.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49435 3.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432334 4.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131699 6.45%

Bitcoin Ordinals, sahalara geri döndü: İşlem ücretleri zirvede!

Ordinals Basim Ucretinde Rekor Artis1

Bitcoin Ordinals işlem ücretleri 5 ayın yeni zirvesine yükseldi. İşlem ücretleri, yeni bir yazım dalgasının blok alanı için rekabeti artırmasıyla zirveye çıktı. BitInfoCharts verilerine göre ortalama BTC işlem ücreti 7 Kasım itibarıyla 6 dolara yaklaştı. GeniiData, yedi gün içinde neredeyse 1 milyon yazımın gerçekleştiğini aktardı.

Ordinals Basim Ucretinde Rekor Artis4

Mempoolspace canlı verileri ise Bitcoin havuzunda 120 binin üzerinde onaylanmamış işlemin biriktiğini ortaya koydu. Ekim ayının başlarında bu rakam 30 binin altında seyrediyordu. Zincir üzerindeki işlemlerin yüksek ücretlere mal olmasının Bitcoin Ordinals’ın geri dönüşü olarak yorumlandı. Artan işlem ücretleri ise madencilerin gelirlerinde artışa yol açtı. Glassnode, 6 Kasım’da madenci gelirlerinin yüzde 8,5’inin artan ücretlerden geldiğini bildirdi. Bu seviye, haziran ayından bu yana en yüksek günlük oran olarak kaydedildi.

Diğer taraftan Binance, nisan ve mayıs aylarında ses getiren BRC-20 token’ı ORDI’yi listeleyeceğini duyurdu. Ordinals protokolü, Bitcoin ağında NFT oluşturulmasına imkan sağlıyor. BRC-20 Ordinaller, madencilerin zincir üzerinde işlemlerini artırabiliyor. Aynı zamanda mempool’un tıkanmasına yol açarak, Bitcoin ağında işlemlerin durmasına yol açabiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala