bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,624.31 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,159.10 0.66%
bnb
BNB (BNB) $ 614.06 1.87%
solana
Solana (SOL) $ 148.36 2.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529005 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472927 1.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152173 1.46%

Bitcoin Madencisi SAI.TECH, Kazakistan’daki Faaliyetlerini Durdurdu

bitcoin madencisi sai tech kazak

Bitcoin madencilik şirketleri artan rekabet ortamında faaliyetlerini sınır ötesine taşıyarak rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor. Bazen madencilik şirketleri için durum istenildiği gibi yürümüyor. Bu kez Bitcoin nadencilik şirketi SAI.TECH operasyonel ve maliyetteki belirsizlikleri gerekçe göstererek, Kazakistan’daki faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

SAI.TECH, Kazakistan’daki Faaliyetlerini Durduruyor

Mayıs ayında madencilik şirketi SAI.TECH, Kazakistan’da iş yapmakla ilgili operasyon istikrarı ve maliyet belirsizlikleri konusunda güç ortaklarından ve ev sahibi müşterilerin endişelerini dile getirdi. Ocak 2022’de Kazakistan‘da başlayan ulusal isyanlar nedeniyle operasyonlar zaten sekteye uğramıştı.

bitcoin madencisi sai tech kazakistandaki faaliyetlerini durdurduasd

Genel olarak ele alacak olursak, Çin’in geçen yıl kripto madenciliğini yasaklama kararının ardından bir dizi şirket madencilik operasyonlarını Kazakistan’a taşıdı. Böylece Kazakistan yasadışı kripto madenlerini kısıtlamasına ve sektördeki vergileri artırmasına neden oldu.

Kazak hükümeti ayrıca, ülke elektrik kesintisi ile karşı karşıya kaldığı için tüm kripto madencilerine yetkililere başvurması gerektiğini belirtti.

SAI.TECH’in 90MW güç kaynağının ikinci aşaması durdurulmuş olsa da, Ağustos 2021’de başlayan ve 15MW kapasiteli birinci aşamayı yürütmeye devam edecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala