bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,782.09 2.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.94 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 556.69 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 141.92 1.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519203 3.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478733 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1525 0.32%

Bitcoin Madencisi Kryptovault Merkezini Taşıyor

bitcoin madencisi kryptovault merkezini tasiyor

Kripto para birimlerinin yaygınlaşmasına paralel olarak Bitcoin ve kripto madencilik faaliyetleri artmış olsa da madencilikte artan maliyetler ve çevresel sebepler şirketleri yeni çözümlere itiyor. Norveç merkezli Bitcoin madencilik şirketi Kryptovault AS merkezini maliyetlerini düşürmek için Kuzey Norveç’e taşıyacak.

Bitcoin Madencisi Kryptovault AS Maliyetleri Düşürmek İstiyor

Bitcoin madencilik şirketi Kryptovault AS, operasyonlarının büyük bir kısmını ülkenin en soğuk bölgesine taşımayı planlıyor. Kryptovault AS CEO’su Kjetil Hove Pettersen tarafından yapılan açıklamada, Norveç’in kuzey bölgesindeki elektrik fiyatlarının güney bölgesine göre 160 kat daha ucuz olduğunu ve bu taşınma ile birlikte maliyetlerinin önemli bir oranda düşeceğini belirtti. Norveç çevre dostu politikalarının bir sonucu olarak son birkaç yıl içinde Avrupa bölgesinde kripto madenciliği için önemli bir merkez haline gelmişti. Arcane Research raporuna göre, ülke dünyadaki hash oranının yaklaşık yüzde 1’ine sahip ve sadece yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak bu madencilik faaliyetleri yapılıyor. Bununla birlikte ülke genelinde yenilenebilir enerji kaynakları, ülkenin enerji üretiminin yüzde 98’ini oluşturuyor.

bitcoin madencisi kryptovault merkezini tasiyor 2

Kryptovault AS tarafından alınan taşınma kararı, konu henüz gerçekleşmemiş olsa da ülkede artan elektrik fiyatlarının bir sonucu olarak alındı. Norveç’in en büyük Bitcoin madencisi olan Kryptovault AS taşınma kararının dezavantajlarının da farkında olduğunu, “Taşınma projemize başka masraflar ve komplikasyonlar da eklenecek. Bu eklenecek maliyetler, mevcut koşullar ele alındığında bu kararı uygulamanın varoluşsal bir gereklilik olduğunu görüyoruz.” ifadesini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala