bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,489.89 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,571.24 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 608.86 3.42%
solana
Solana (SOL) $ 186.68 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619548 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646442 0.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217107 8.74%

Bitcoin Madencilik Şirketi Compass Mining’in Georgia Tesisi Kapanıyor

bitcoin madencilik sirketi compass miningin georgia tesisi kapaniyoraw 1

Kripto para piyasasında düşüş yaşanırken birçok kripto odaklı şirket bu durumdan olumsuz etkilendi. Bitcoin madencilik şirketi Compass Mining’in Georgia’daki tesisi de eyaletteki elektrik maliyetlerinin artması nedeniyle kapanma ile karşı karşıya kaldı.

bitcoin madencilik sirketi compass miningin georgia tesisi kapaniyor

Compass Mining’in Georgia Tesisi Kapanma ile Karşı Karşıya

Kriptolardaki yaşanan düşüş, madencileri de oldukça etkilemiş durumda. Kısa süre önce Bitcoin madencilik donanımı ve barındırma şirketi Compass Mining, sahibi Dynamics Mining‘in Compass’ın gerekli faturaları ödemediği için Maine’de yer alan barındırma tesislerinden birini kaybetmişti. Bu kez ise benzer bir durum Georgia tesisinde gerçekleşti.

Compass’ın CEO’su Thomas Heller, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Sitelerin sahibi yerel hizmet sağlayıcı fiyatları artırdığı için kapanıyor, bu da bitcoin madenciliği için büyük bir maliyettir ve bu da yüzde 50’den fazla bir orandır. 

Heller, Georgia sitesinin Compass müşterileri için yaklaşık 5.000 makine veya yaklaşık 15 megawatt (MW) barındırdığını söyledi. Ayrıca CEO, operatörün Compass için toplam 8.000 makineye veya 25 MW’a ev sahipliği yaptığını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala