bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,475.27 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.29 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 610.01 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 144.17 2.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531598 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474077 0.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150872 0.31%

Bitcoin Madencilik Geliri Son 2 Yılın En Düşük Seviyesinde

Bitcoin Madencilik Geliri Son 2 Yilin En Dusuk Seviyesinde

Kripto para piyasası 2022’de oldukça zor bir döneme girdi. Hem DeFi hem de NFT‘lerin düşüş yaşadığı bu dönemde en büyük darbelerden birini de şüphesiz Bitcoin madencileri aldı. Öyle ki hem artan düzenleyici baskısı, hem de elektrik, giderlerini oldukça artırırken, Bitcoin‘de (BTC) yaşanan düşüş madencilerin hayatta kalmak için ek bir çaba sarf etmelerini gerektiriyor. Verilere bakıldığında ise madencilik gelirinin son 2 yılın en düşük seviyesinde olması yaşanan çabayı gözler önüne sermiş durumda.

Bitcoin Madencilik Geliri Son 2 Yılın En Düşük Seviyesinde

Bitcoin Madencilik Geliri Son 2 Yılın En Düşük Seviyesinde

Bitcoin (BTC) madencileri tarafından kazanılan gelir, zayıf piyasa performansı ve artan ağ zorluğu arasında daha ağır bir hesaplama talebi nedeniyle iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Bununla birlikte, geçen ay Bitcoin hash oranında devam eden bir düşüş, madencilerin kayıpları telafi etmesine olanak sağladı.

ABD doları cinsinden toplam Bitcoin madenciliği geliri (blok ödülleri ve işlem ücretleri) 11.67 milyon dolara düştü, bu rakam en son 2 Kasım 2020’de Bitcoin’in işlem fiyatı 13.500 dolar civarındayken görüldü.

Yukarıdakilere ek olarak, bir Bitcoin bloğu çıkarmanın zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan neredeyse 37 trilyona yükseldi ve Bitcoin madencilerini rekabetçi kalabilmek için daha fazla enerji ve hesaplama gücü harcamaya zorladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala