bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,980.95 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.94 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 581.25 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 173.61 0.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523013 0.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480574 0.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155087 0.42%

Bitcoin hayranı Michael Saylor, ETF’ler için büyük konuştu

Michael Saylor Mail Adresini Bitcoin Lightninge Entegre Etti

Şirketi Microstrategy ile yüz milyonlarca dolarlık Bitcoin (BTC) yatırımı yapmasıyla tanınan fenomen Michael Saylor katıldığı bir canlı yayında kripto para gündemini yorumladı.

Geçtiğimiz gün Bloomberg Crypto’ya konuşan Saylor, spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) ABD borsalarında listelendiği takdirde bunun son 30 senenin en büyük Wall Street devrimi olacağını iddia etti. Microstrategy kurucusu, ETF’ler sayesinde ana akım bireysel ve kurumsal yatırımcıların kripto paralara çok daha rahat yatırım yapma imkanına sahip olacağını açıkladı.

Bitcoin maksimalisti Michael Saylor’a göre ETF onayının talebi körüklemesiyle Nisan ayında gerçekleşecek Bitcoin yarılanması (halving) 2024 yılında büyük bir ralliye neden olacak.

“İnsanların uzun süre elinde tutmak istediği bir varlığın arzı daralırken talebin aynı anda 2 ila 10 kata kadar arttığı bir senaryoya daha önce şahit olmadık.”

‘Bitcoin yatırımına devam edeceğiz’

Piyasa tahmininin ardından şirketi Microstrategy’e dair soruları yanıtlayan Michael Saylor, her fırsatta hisse başına daha fazla Bitcoin’in peşinde koşacaklarını belirtti. Şirketinin 2020’nin başından bu yana BTC satın alarak geleneksel yatırımıcıların kriptodan kâr etmesini sağladıklarının altını çizen Saylor, bu hizmet için hiçbir ücret talep etmediklerini söyledi.

Güncel verilere göre Microstrategy’in portföyünde yaklaşık 7 milyar 330 milyon dolar değerinde 174 bin 530 adet Bitcoin yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala