bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,815.90 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,112.36 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 577.84 0.13%
solana
Solana (SOL) $ 171.87 2.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521462 0.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482974 0.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152441 0.67%

Bitcoin ETF’leri Coinbase’i nasıl etkiler?

coinbasein base blockchain agi kullanima sunuldu

Kripto dünyası, spot Bitcoin ETF’lerinden gelecek haberleri yakından takip ediyor. Bitcoin ETF’lerinin kripto borsası Coinbase üzerindeki etkisi de merak ediliyor. Grayscale’in mahkeme zaferinin ardından Coinbase hisselerinde ciddi yükseliş kaydedilmişti. Analistler, Coinbase’in ETF başvurularından nasıl etkileneceğini değerlendirdi.

btc etf

Berenberg analistleri, Coinbase ile ilişkili ETF’lerin onay alma olasılığının daha düşük olabileceğini söyledi. Bazı analistlere göre, spot bitcoin ETF’lerinin onaylanması Coinbase için pozitif olacak. Buna rağmen gelirlerine nasıl yansıyacağı tahmin edilemiyor. Mahkemenin Grayscale kararı Coinbase hisselerinde yüzde 14 artışa yol açmıştı.

Needham & Company’nin kıdemli araştırma analisti olan John Todaro, Bitcoin ETF’lerinin ABD merkezli borsaya faydasının dolaylı ve biraz duygusal olabileceğini savundu. Todaro, ETF’lerin kripto paralar duyarlılığı artırması ve bireysel hacimleri geri getirmesinin Coinbase’e gerçek fayda sağlayacağını söyledi. Bu durumun şirketin işlem ücretlerinden elde ettiği gelirin artmasına yol açması bekleniyor. Şirketin işlem ücretlerinden geliri 655 milyon dolardan 327 milyon dolara gerilemişti.

Berenberg Capital analisti Mark Palmer ise Coinbase ile ilişkili ETF’lerin geleceğine biraz karamsar bakıyor. Berenberg raporunda, “Coinbase’i saklama kuruluşu veya gözetim-paylaşım ortağı olarak belirleyen spot bitcoin ETF’lerinin onaylanma olasılığının daha düşük olduğuna inanıyoruz” ifadesi kullanıldı. Palmer, ETF’lerin Coinbase’in gelirlerinde anlamlı artışa yol açmayacağını savundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala