bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,005.68 2.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,965.99 0.04%
bnb
BNB (BNB) $ 574.27 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 161.77 6.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51535 0.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454026 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151576 0.07%

Bitcoin ETF Başvurularında İkinci Perde: Coinbase Detayı Dikkat Çekti

Bitcoin ETF Basvurularinda Ikinci Perde Coinbase Detayi Dikkat Cekti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvuruları ile olumsuz görüşünün ardından şirketler harekete geçti. Fidelity Investments liderliğinden başvuru yapan şirketler, yeni ayrıntılar ekleyerek başvurularını güncelledi. SEC, dün spot Bitcoin ETF başvurularının yetersiz olduğu yönünde görüş bildirmişti.

SECten Bitcoin ETF Basvurulari Icin Kotu Haber

Bitcoin ETF Başvuruları Yenileniyor

Fidelity Investments, spot Bitcoin ETF’leri için başvuran şirketlere liderlik yaptı. SEC’e yapılan yeni başvuruda Cboe’nin BZX Borsası, gözetim-paylaşım anlaşması için pazar olarak kripto borsası Coinbase‘i seçti.

BlackRock ile başlayan spot Bitcoin ETF başvuru furyasına Fidelity, Ark Investment, Invesco, WisdomTree, Bitwise, VanEck ve Valkyrie katılmıştı. BlackRock Nasdaq’a başvururken, diğer şirketler Cboe ile çalışıyor.

Coinbase, Gözetim Sağlayacak

Beş şirketin dün yaptığı başvuruda Coinbase’in fonları desteklemek üzere piyasa gözetimi sağlayacağı belirtildi. Daha önceki başvurularda böyle bir bilgi yer almamıştı. Fidelity liderliğindeki şirketler arasında Invesco, VanEck, 21Shares ve WisdomTree bulunuyor.

Cboe, Coinbase’in ABD merkezli ve dolar cinsinden Bitcoin ticaretinin önemli bir bölümünü temsil ettiğini ifade etti. Açıklamada borsanın gözetim-paylaşım anlaşmalarının Coinbase borsası ile çalışılacağı belirtildi.

Gözler SEC’in Kararına Çevrildi

SEC, piyasa manipülasyonunu önlemek ve tüketicileri korumak için önemli büyüklükteki piyasalarla gözetim-paylaşım anlaşmaları yapılması çağrısında bulunmuştu. Bu anlaşmaların eksikliği SEC’in Bitcoin ETF başvurularını daha önce reddetmesinde büyük rol oynamıştı. Düzenleyici kurum, başvuruları resmi olarak yayınladığında 45 günlük inceleme süresi başlayacak. Bu süre 240 güne kadar uzatılabilecek.

Diğer yandan Bloomberg’de yer alan haberde borsanın diğer fon ihraççılarına çeşitli hizmetler sağlayabileceği de kaydedildi. BlackRock, Valkyrie ve Bitwise bu şirketler arasında yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala