bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,896.85 4.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.22 5.33%
bnb
BNB (BNB) $ 541.69 6.59%
solana
Solana (SOL) $ 134.60 11.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488628 4.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46119 5.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154919 4.92%

BIS Cephesinden CBDC Adımı

bis cephesinden cbdc adimi 2

İsviçre’nin Basel şehrinde kurulan uluslararası finans kuruluşu olan Bank for International Settlements (BIS), üye ülkelerin merkez bankalarının rezerv politikaları konusunda koordine olmalarını sağlamak, merkez bankaları arasında para transferlerine aracı olmak gibi birtakım görevler üstleniyor. Bank for International Settlements (Uluslararası Ödemeler Bankası) son olarak, CBDC’ler hakkında yeni bir adım attı.

Uluslararası Ödemeler Bankası CBDC Ödeme Sistemi Geliştiriyor

Uluslararası Ödemeler Bankası tarafından kısa bir süre önce yayımlanan bir rapora göre, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) birbirine bağlayan sınır ötesi bir sistem, daha ucuz ve daha güvenli küresel ödemelere izin verebilir.

bis cephesinden cbdc adimi

Basel merkezli merkez bankaları İnovasyon Merkezi bankası, İsrail, Norveç ve İsveç merkez bankalarıyla yapılan ortaklıkla birlikte, DLT tabanlı sınır ötesi işlemlere çözüm bulmak adına “Project Icebreaker” projesini tamamladı.

Konu hakkında açıklama yapan BIS İnovasyon Merkezi Başkanı Cecilia Skingsley, projenin “ilk olarak merkez bankalarının tüketiciye yönelik dijital para birimlerini tasarlarken neredeyse tam özerkliğe sahip olmalarına izin verdiğini” ve aynı zamanda “CBDC’nin uluslararası ödemeler için kullanması için bir model” sağladığını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala