bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,270.88 2.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.67 0.90%
bnb
BNB (BNB) $ 562.63 0.73%
solana
Solana (SOL) $ 138.71 3.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519742 0.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457384 1.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132919 2.78%

Bir NFT Pazar Yeri Nasıl Oluşturulur?

pFFXuL1qFhXfSLqwF4NovjpW7o83 do92qec

NFT’nin çok sayıda sektörü alt üst etme potansiyeli, geliştirilmesinde hızla ilerleme kaydetmesine yardımcı oldu. Bu nedenle, birçok işletme NFT oluşturmak için planlar yapıyor. Blockchain teknolojisini kullanan NFT’ler, akıllı sözleşmelerin oluşturulmasını destekliyor. NFT’ler için yeni ve yaratıcı platformlar, geliştiriciler tarafından sürekli aranmaktadır. Potansiyeli nedeniyle hatırı sayılır bir üne sahip olan bu platformlardan biri de bir NFT pazar yerleridir.

Bir NFT Nasıl Oluşturulur?

Pek çok kişinin NFT’yi bir tür dijital varlık veya akıllı bir sözleşmeyi yönetmenin bir yolu olarak görmesi şaşırtıcı değildir. Bu teknoloji bir blok zincirine dayandığından, özellikle kripto para birimlerinin savunucuları tarafından çok seviliyor.

Takas edilemez bir token üretmek için kullanıcıların bir kripto para cüzdanına sahip olması gerekir. Ayrıca, Ethereum gibi takas edilemez token’leri destekleyen bir kripto para birimine ihtiyacınız olacaktır.

Ethereum en yaygın kullanılan NFT platformu olmasına rağmen, bunları yönetmek için başka kripto para birimleri de kullanılabilir. Takas edilemez bir token ile işlem yapmak isteyen herkes, bir NFT pazarında NFT yönetimini çok çekici bir seçim olarak görecektir.

Herhangi bir yetkin NFT geliştirme işletmesinin, benzersiz gereksinimlere dayalı olarak kendi NFT pazarını oluşturabilmesi gerekir.

NFT Geliştirmenin Faydaları Nelerdir?

1 lehTROlwSBy kBynLyl3 w 1

Bugünlerde pek çok müzisyen, ressam ve diğer yaratıcı kişiler, sanatsal yaratımlar için en iyi güvenliği sundukları için NFT’leri satın almak istiyor. Neyse ki, NFT’lerin avantajları yukarıda belirtilenlerin çok ötesine geçiyor. NFT’lerin başlıca avantajları şunlardır:

Basit aktarılabilirlik

NFT’lerin alınıp satılabileceği belirli NFT pazar yerleri vardır. Ayrıca içerik oluşturucular tarafından silahlar, giysiler ve arabalar gibi oyun içi aksesuarlar olarak da kullanılabilirler. Güvenli ticaret için, misli olmayan aktarılabilirlik gerekli bir niteliktir.

Yenilikçi bir gelir elde etme yöntemi

İçerik oluşturmak bugünlerde olağan hale geldi. Ancak içerik üreticileri çalışmalarını oluşturmak, dağıtmak ve korumak için hâlâ geleneksel yöntemlere güveniyor. NFT’nin ortaya çıkmasıyla içerik oluşturucular için sahiplik kanıtı gerektirmeyen yeni bir sistem mümkün hale geldi. NFT sistemi ayrıca bir gelir yaratma aracı sunuyor.

Aracıları ortadan kaldırır

Sizin adınıza alım veya satım yapması için aracılara para ödediğinizde iyi hissetmeyebilirsiniz. İyi haber şu ki, NFT’ler çıkarırsanız bu yola girmekten kaçınabilirsiniz. Dijital hazinelerinize ne kadar değer verdiklerini öğrenmek için müşterilerinizle bire bir konuşabilirsiniz. Bunu, bir NFT geliştirme kuruluşuyla yakın işbirliği yaparak başarabilirsiniz.

5 Adımda NFT Pazar Yerleri Nasıl Oluşturulur?

how to create an nft marketplace main 1600 1

1. Blockchain Mimarisini Seçin

Sürecin ilk aşaması şüphesiz en zor olanıdır ve bunun iyi bir nedeni vardır. İşletmenizin diğer birçok yönü, NFT pazarınız için Blockchain teknolojisi seçiminizden etkilenecektir.

Yaygın olarak kullanılan Ethereum veya eşit derecede düzenli olarak kullanılan Solana, Polygon veya Cardano gibi mevcut Blockchain teknolojilerini kullanmayı seçebilirsiniz.

Ek olarak, ilk entegrasyonun ardından yapılan her işlemde (NFT satışı) bir ücret olacaktır. NFT endüstrisinde buna “Gas Fee” denir. Alternatif olarak, kendi Blockchain ağınızı oluşturabilirsiniz, ancak bunu yapmak güven oluşturmayı biraz daha zorlaştırabilir.

Birkaç şirket, Ethereum gibi iyi bilinen bir Blockchain sıklıkla isteğe bağlı bir etkileşim sağladığı için yan zincirler olarak da bilinen alternatif Blockchain mimarilerini de sunar.

Opensea, Rarible ve diğerleri dahil olmak üzere bu tür pazar yerleri piyasada bulunabilir. Hepsinin ortak noktası, kullanıcılarının tek bir işletme tarafından yürütülen bu kapalı mimarilerin güvenilirliğine inanma gereksinimidir.

2. Açık veya Kapalı Pazar Olup Olmadığını Seçin

Ek olarak, yaratıcılar açık ve kapalı bir NFT pazarı arasında seçim yapmalıdır. Kapalı bir NFT pazarında belirli bir tescilli token kullanılacaktır. Açık bir pazarda ise çok sayıda farklı token desteklenecektir.

OpenSea, 150’den fazla farklı tokeni desteklediği için artık NFT’ler için en popüler pazar yeridir. Herkes bir hesap açabilir ve mallarını açık bir piyasada istediği fiyattan sergilemeye başlayabilir. Bu, bir tür “arz ve talep” fiyatlandırma modeli geliştirir.

Ek olarak, açık pazarlarda dijital varlıkları satın alırken veya satarken, alıcıların NFT’nin belirli bir Blockchain ile uyumluluğu konusunda endişelenmesine gerek kalmayacaktır.

3. Tarzınızı Tanımlayın

Blockchain teknolojinizin ve pazar türünüzün özellikleri belirlendikten sonra, sıradaki aşamaya geçme zamanı. Pazar yerinizin UI/UX tasarımı, burada devreye girecektir.

Kullanıcıların nasıl karşılaşmasını istiyorsunuz? Pazar yerinizin ana sayfası nasıl bir stile sahip olacak? NFT’leriniz nasıl görüntülenecek? Hangi seçimi yaparsanız yapın, erişilebilir ve kullanıcı dostu olduğundan emin olun.

4. Bir Komisyon Ücreti Belirleyin

Pazar yeriniz istediğiniz gibi çalıştığında ve göründüğünde, ne kadar ücretlendireceğiniz konusunda karar vermenin zamanı gelecek. Amaçladığınız para kazanma stratejinizi ve ödemeleri nasıl tahsil edeceğinizi düşünün. İnsanların alternatif bulması kolay olduğundan, rekabetçi kalın ve fiyatlarınıza dikkat edin.

5. Bir Topluluk Oluşturun veya Katılın

Müşterilerinizle etkileşime geçmeye ve kıyasıya bir sektörde yeni bir pazar yeri olarak bir topluluk oluşturmaya öncelik vermelisiniz.

Ayrıca geleneksel sosyal ağları kullanabilir veya oyuncular ve kripto para meraklıları için bir topluluk olan Discord gibi bir web sitesine kaydolmayı düşünebilirsiniz.

NFT pazar yeri geliştirme organizasyonu ayrıca sanat eserleri, koleksiyon parçaları, oyun çalışmaları, müzik konserleri ve diğer oyun aksesuarlarının yaratılması için sürükleyici bir ortam sunacaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala