bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,605.04 2.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.66 1.38%
bnb
BNB (BNB) $ 590.30 1.75%
solana
Solana (SOL) $ 146.25 2.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535202 1.74%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468375 0.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162665 16.03%

Binance’in Düşüşü Rakiplerine Yaradı

Binancein Dususu Rakiplerine Yaradi

Kripto para borsası Binance, düzenleyici baskıları ve sıfır komisyon ile ticareti durdurmasının ardından güç kaybetmeye devam etti. Binance’in yaşadığı kayıplardan rakipleri Huobi ve OKX olumlu etkilendi. Güney Kore borsaları da pazar hakimiyetini güçlendirdi.

Binancein Dususu Rakiplerine Yaradi2

Binance’in Pazar Hakimiyeti Düşüyor

Sıfır komisyon ile ticaret kampanyasını durduran Binance‘in spot kripto ticaretinde pazar payı geriledi. Binance‘in spot ticaret hacimlerindeki payı, 22 Mart’ta yüzde 73 civarında seyrediyordu. Bu rakam 6 Mayıs’ta yüzde 51’e kadar geriledi. Huobi’nin yüzde 2 olan payı yüzde 10’a, OKX‘in payı yüzde 5’ten yüzde 9’a yükseldi. Kaiko rakamlarına göre, Güney Kore platformlarının payı da yüzde 8 civarından yüzde 14’e çıktı.

ABD’de düzenleyici kurumlarla başı dertte olan Binance‘in pazar hakimiyetinde de güç kaybediyor. Bu durumun Binance’in kurucusu Changpeng Zhao (CZ) için başka bir tehlike olarak nitelendiriliyor. CZ’nin Binance US’teki hisselerini devretmek için yeni yollar aradığı bildirilmişti. Binance US yetkililerinin, CZ hisseleri nedeniyle lisans almaktan çekindiği aktarılmıştı.

FTX’in iflasının ardından kullanıcıların borsalara yönelik tedirginliği de devam ediyor. Venn Link Partners kurucusu Cici Lu’ya göre ABD’nin baskıları, fonların güvenliği konusunda endişelere yol açıyor. Bu nedenle yatırımcılar diğer merkez borsalara yöneliyor.

Binance tarafı ise pazar payındaki düşüşün tahmin edilen kadar büyük olmadığını belirtti. Binance sözcüsünün açıklamasında öncelikli hedeflerinin ürün ve hizmetleri olgunlaştırmak olduğu belirtildi. Borsanın uyum sürecine yatırım yapmaya devam edeceği kaydedildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala