bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,690.33 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.40 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 616.44 2.49%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529711 1.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473631 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152217 1.16%

Binance ve OKX’in Ayrılığı Kraken’e Yaradı

Mahkemeden Kraken'e Kullanıcı Bilgileri Talimatı

Kanada’nın kripto kurallarını sıkılaştırma süreci ABD merkezli kripto borsası Kraken‘e olumlu yansıdı. Kanadalı düzenleyicilerin sert kurallar getirmesinin ardından birçok şirket ülkeden çıkma kararı aldı. Binance ve OKX’in ayrılma kararı Kraken’e yaradı. Borsanın müşteri mevduatlarında yüzde 25’lik artış kaydedildi.

Binance ve OKXin Ayriligi Krakene Yaradi2

Kraken’in Kanada Mevduatlarında Artış

Kraken, birçok kripto şirketinin operasyonlarını durdurduğu Kanada’da müşteri sayısını artırdı. Kraken’in ülkedeki müşteri mevduatları, Binance’in mayıs ayı başındaki açıklamasından bu yana yüzde 25 arttı. OKX de mart ayında ülkeden çıkacağını duyurdu. Son olarak çekilen borsalar arasına Bybit katıldı.

Kanada, bu yılın başlarında kripto para ticaretine yönelik düzenleyici çerçevesini sıkılaştırdı. Bu durum ülkede faaliyet gösteren büyük kripto şirketlerinin faaliyetlerini sonlandırmalarına yol açtı. Binance ve OKX’in yanı sıra Paxos, BlockchainCom ve Deribit, Kanada’ya veda eden şirketler arasında yer aldı. ABD merkezli borsalar Coinbase ile Kraken, ülkede faaliyetlerini devam ettiriyor. ABD’de yasal netliğin olmamasına yönelik eleştirilerini sürdüren Coinbase, düzenleyici ile çalışmaya pozitif baktıklarını belirtti.

Kanada Genel Müdürü Mark Greenberg, borsanın 10 yılı aşkın bir süredir ülkede faaliyet gösterdiğini söyledi. Kanada’daki düzenleyici yaklaşımı olumlu bulduklarını ifade eden Greenberg, müşteri varlıklarının güvenliğine uzun zamandır odaklandıklarını kaydetti. Borsa yöneticisi, alım-satım ve marj sınırlamalarını ise eleştirdi. Kanada, kripto borsalarına müşteri varlıklarını üçüncü taraf saklama kuruluşunda tutma zorunluluğu getirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala