bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,538.49 2.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,945.37 3.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.19 0.32%
solana
Solana (SOL) $ 141.13 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519466 2.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456029 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144191 5.97%

Bill Gates’ten Dikkat Çeken NFT Yorumu

Bill Gatesden Dikkat Çeken NFT Yorumu

Blockchain sektörünün en popüler ve en tartışmalı ürünlerinden birisi olan NFT‘ler, her ne kadar son dönemde popülaritesini artırsa da tartışmalara konu olmaya devam ediyor. Özellikle sektörün, 2022’nin başındaki performans ivmesini kaybetmesi, bu tartışmaları daha da alevlendirmiş durumda. Son olarak Microsoft’un Kurucusu Bill Gates‘ten de dikkat çeken bir yorum geldi.

Bill Gates'den Dikkat Çeken NFT Yorumu

Bill Gates’e Göre NFT’ler “Daha Aptal Teorisini” Yansıtıyor

Finans alanında birçok yatırım türü olduğu gibi yatırımcı türü de bulunuyor. Bazı yatırımcılar uzun vadeli yatırımlar yaparken kimisi de anlık alım satımlar yapabiliyorlar. Bu noktada yatırımcıların stratejileri ellerindeki ürüne göre çeşitlilik gösterebiliyor. Ancak Microsoft’un kurucusu Bill Gates’e göre NFT’ler söz konusu olduğunda konu tamamen farklı. Öyle ki Gates, NFT’lerin “daha aptal teorisi” türünde bir yatırım türü olduğuna inanıyor.

Daha aptal teorisi, bir varlığın gerçek değerine bakılmaksızın, çok daha yüksek bir değere satılabileceği düşüncesi ile yapılan satın alınlara verilen bir isim. Bu teori her ne kadar esasında değeri olmayan şirketlerin hisselerini alıp satan kimseler için kullanılsa da, Gates bu sefer bu tanımı NFT’ler ile birlikte andı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala