bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Beyaz Saray, Kripto Madenciliğini Ek Vergilerle Cezalandıracak

beyaz saray kripto madenciligini duzenlemek istiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde son dönemde kripto şirketlerine olan baskılar arttı. Son olarak Biden yönetimi, kripto madenciliğini cezalandırmak adına bir vergi düzenlemesi üzerinde çalışmaya başladı.

Biden Yönetimi Kripto Madenciliğine Ek Vergiler Getirecek

Biden yönetimi, kripto para madencilerinin enerji maliyetlerinin yüzde 30’una eşit bir meblağ ödemelerini savunarak, ilk olarak yakın tarihli federal bütçe teklifi için ek vergilendirme getirmeyi planlıyor.

beyaz saray kripto madenciligini duzenlemek istiyor 2

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanları Konseyi (CEA), kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın kripto para madenciliği faaliyetlerine “topluma verdikleri zararlar” sebebiyle cezalandırıcı bir vergi getirmek istediğini açıkladı. Yapılan açıklamada, bir madencilik şirketinin enerji maliyetinin yüzde 30’una denk gelecek bir vergilendirilmenin getirilmesinin planlandığı ifade edildi. Bu durum Bitcoin ve kripto para madencilerinin işletme gelirlerini tehdit edebilecek bir ceza. CEA’nın Dijital Varlık Madenciliği Enerji vergisi olarak bilinen vergiyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Şu anda, kripto madencilik şirketleri, yerel çevre kirliliği, daha yüksek enerji fiyatları ve artan sera gazı emisyonlarının iklim üzerindeki etkileri şeklinde diğer kişilere yükledikleri maliyetin tamamını ödemek zorunda değiller.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala