bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,702.07 3.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.18 2.93%
bnb
BNB (BNB) $ 551.88 2.97%
solana
Solana (SOL) $ 143.59 8.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504101 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459513 3.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 3.55%

Beefy Finance (BIFI) Nedir?

beefy finance bifi nedir

Beefy Finance (BIFI), kullanıcılarının kripto varlıklarından bileşik faiz kazanmalarına olanak sağlayan merkezsiz bir platformdur.

Beefy Finance (BIFI) 2020 yılının Eylül ayında piyasaya sürüldü. Beefy Finance’in geliştirici ekibi anonim kalmayı tercih etti. Bu nedenle projenin kim tarafından geliştirildiği bilinmiyor. Binance ile kurduğu işbirliği sonrasında Binance Smart Chain ağında piyasaya sürülen Beefy Finance, kısa bir süre içerisinde büyük bir popülariteye ulaştı.

Beefy Finance (BIFI), kullanıcılarının kripto varlıklarından bileşik faiz kazanmalarını sağlayan bir Multi-Chain Yield Optimizer platformudur. Peki Beefy Finance bunu nasıl yapıyor?

Beefy Finance aracılığıyla kullanıcılar, kripto varlıkları üzerinden bileşik faiz getirisi elde edebilir. Beefy Finance bunu Multi-Chain Yield Optimizer olarak adlandırılan bir platform aracılığıyla mümkün kılıyor. Beefy Finance, akıllı sözleşmeler aracılığıyla uygulanan yatırım stratejileriyle kullanıcıların çeşitli likidite havuzlarından, AMM’lerden vb. kullanıcı ödüllerini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı oluyor.

Beefy Finance’in, Binance Smart Chain ve Avalanche, Heco, Polygon, Fantom, Harmony, Arbitrum, Celo, Moonriver ve Cronos dahil olmak üzere on farklı blockchain’le çoklu zincir entegrasyonu bulunuyor, bu protokolün en dikkat çeken özelliklerinden biri.

Yatırımcılar sürekli yatırım kararı vermek, manuel olarak işlem yapmak zorunda kalmadan Beefy Finance aracılığıyla havuzlar, projeler ve diğer getiri fırsatlarıyla etkileşime girebilir.

BIFI Token nedir?

BIFI, Beefy Finance’in yönetişim token’idir. Beefy Finance’in geliri, BIFI token sahiplerine dağıtılır.

  • Token Adı: Beefy Finance
  • Ticker: BIFI
  • Blockchain: BNB Smart Chain
  • Token Standardı: BEP-20
  • Contract: 0xCa3F508B8e4Dd382eE878A314789373D80A5190A
  • Token Türü: Fayda ve Yönetişim
  • Toplam Arz: 80.000 BIFI
  • Dolaşım Kaynağı: 78,000 BIFI

BIFI token, Beefy Finance ağında yönetişim ve staking amaçları için kullanılıyor. BIFI token’in nasıl alınacağını merak edenler için de bir konuyu açıklığa kavuşturalım. Beefy Finance protokolüne likidite sağlayarak BIFI token alabilirsiniz. BIFI ayrıca Binance, CoinEx, Nominex gibi merkezi borsalarda ve 1Inch, PancakeSwap, QuickSwap, Trader Joe, Uniswap gibi merkezsiz borsalarda işlem görüyor.

Beefy Finance (BIFI) Ekibi, Yatırımcıları ve İş Ortakları

Beefy Finance projesinin arkasında 10 farklı anonim geliştirici yer alıyor. Bu geliştiricilerden sadece @superbeefyboy ve @beefyfinance’in kullanıcı adlarına ulaşıldı. Diğer çoğu DeFi projesinde olduğu gibi Beefy Finance geliştiricileri de çeşitli nedenlerden ötürü anonim kalmayı tercih ediyor.

Projenin token ekonomisine baktığımızda yatırımcıların yer almadığını görüyoruz. Bu nedenle Beefy Finance’in erken yatırımcılar tarafından fonlanmadığı düşünülüyor.

Çoklu zincir entegrasyonuna sahip bir proje olduğundan Beefy Finance’in çok sayıda iş ortağı bulunuyor. Bu ortaklıkların büyük bir çoğunluğunu Beefy Finance’in entegre edildiği Qi Dao (Polygon), Beethoven (Fantom), BabySwap (BNB Smart Chain gibi AMM’ler ve DEX’ler oluşturuyor.

Bununla birlikte Beefy Finance’in (BIFI) popüler Web3 cüzdanı Trust Wallet entegrasyonu da bulunuyor.

Beefy Finance’in yol haritası da yatırımcılar ve kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Beefy Finance şu anda henüz yol haritasına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşmadı.

BIFI kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Beefy Finance coin 12.036,00 TL‘den işlem görüyor. Beefy Finance fiyatı son 24 saat içerisinde 4.41% değişim gösterdi. BIFI token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 1,535,971 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 29,619,993 dolar seviyesinde.

Beefy Finance (BIFI) kaç dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Beefy Finance token $ 370.71 dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Mart ayı itibariyle BIFI token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 4,116 dolarla kaydetti. Bununla birlikte BIFI token yılın en düşük seviyesini ise 3.28 dolarla belirledi.

Beefy Finance (BIFI) coin grafiği

Anlık olarak güncellenen Beefy Finance coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte BIFI coin’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala