bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,699.33 1.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,094.97 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 561.22 1.52%
solana
Solana (SOL) $ 146.51 5.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499173 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474484 4.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152307 1.14%

Binance TR Nedir?

BinanceTR nedir

Binance TR, en büyük kripto para borsaları arasında bulunan Binance’ın, Türkiye yatırımcılarına özel oluşturulan yerel kripto para borsasıdır.

Binance Nedir?

Her ülkeden yatırımcılar tarafından tercih edilen en büyük kripto para borsası olarak bilinmektedir. Binance, Changpeng Zhao tarafından, 2017 yılında kurulmuştur. Çin asıllı Zhao, bir yazılımcıdır ve Binance’ın kısa sürede büyümesini sağlamıştır. En iyi kripto para borsaları arasında önde gelen Binance, yaklaşık 400 kripto para birimi listelemektedir. Binance, çeşitli kripto para birimleri ve yüksek hacmi ile yatırımcıların dikkatini çekmektedir. Yüksek hacmi sayesinde yatırımcılar, bir kripto parayı hızlı bir şekilde istenilen fiyattan satabilmektedir. Türkiye’de de Binance kullanıcısı oldukça fazladır. Bu sebeple Binance TR adında yerli bir borsa oluşturulmuştur.

Binance TR Nedir? Ne İşe Yarar?

Kripto para birimlerine yatırım yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de borsalardır. Borsa seçimleri, yapılacak ticaret, para çekme ve yatırma işlemlerinde önem teşkil etmektedir. Binance TR, Türkiye’de kripto para yatırımcılarının kolay ve hızlı bir şekilde kripto para ticaretine olanak tanıyan bir kripto para borsasıdır. En büyük kripto para borsalarından olan Binance’ın Türkiye ayağı olarak tanımlanmaktadır. Türkiye yatırımcıları için kripto para birimlerinin ticaretinde, hızlı ve kolay çözümler sunmaktadır.Binance, dünyada milyonlarca kullanıcıya hizmet veren bir kripto para borsasıdır. İşlem hacmi bakımından da en büyük borsa olarak tanımlanmaktadır. Milyonlarca kullanıcıya sahip olması ve saldırılara karşı güvenilir olması sebebi ile birçok kişi tarafından güvenli bir para borsası olduğu belirtilmektedir.

Binance TR’ de Binance temelli bir para borsası olması sebebi ile, güvenli bir platform olduğu düşünülmektedir. Hızlı para transferlerini sağladığı için birçok kişi tarafından Binance TR kullanılmaktadır. Binance TR, Türkiye’de Ziraat Bankası ve VakıfBank ile çalışmaktadır. Alım satım yapmak isteyen Binance TR kullanıcıları, Binance ana platformuna geçiş yapmak isterse, banka kanalı ile Binance TR’ye aktarıp ardından Binance’a transfer edebilmektedir. Platformda Türk Lirası ya da dolara karşılık gelen USDT, USDC üzerinden alım satım yapmak da mümkündür.

Binance TR ve Binance Arasındaki Fark Nedir?

Dünyanın dört bir yanından yatırımcılara ev sahipliği yaptığı için Binance, global bir kripto para borsasıdır. Bu sebeple, birçok ülkede farklı isimler ile çeşitlenmiştir. Binance TR, Eylül 2020 tarihinde hayata geçmiştir. Binance’ın, Binance TR’den ayrılan en temel farkı tüm dünyaya hizmet vermesidir. Binance, global olarak hizmet veren bir kripto para borsası olması sebebi ile, birçok kripto para birimini listelemektedir. Ancak Binance TR, yerel bir oluşum olmasından kaynaklı çok çeşitli kripto para birimine yer verememektedir. Binance TR’de kaldıraçlı işlemler mümkün değil iken, Binance kaldıraçlı işlemlere izin vermektedir. Kullanıcılar bu sebeple Binance TR’i genellikle, para çekmek ve yatırmak amaçlı kullanmaktadır. Bunların yanı sıra, Binance, Binance TR’de olmayan birçok pozitif işleme izin vermektedir. Bu sebeple üst düzey yatırımcılar, genellikle Binance’ı kullanmaktadır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala