bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,542.90 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.86 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 618.44 5.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.86 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630484 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.661262 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217711 0.63%

Avrupa Merkez Bankası Faiz Artırımını Tartışıyor

avrupa merkez bankasi faiz artirimini tartisiyor

Dünya genelinde ekonomik krizin derinliği artmaya devam ederken, ülkelerin merkez bankaları yaşanan bu ekonomik sorunları gidermek için çeşitli adımlar atmaya devam ediyor. Bazı Avrupa Merkez Bankası yetkilileri 75 baz puanlık faiz artırımı kararının tartışılmasını istiyor.

Avrupa Merkez Bankasında 75 Baz Puanlık Faiz Artırımı Sesleri

Bazı Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika yapıcıları, enflasyon görünümü bozulurken durgunluk riskleri baş gösterse bile, Eylül ayı politika toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımının tartışılmasını istiyor. Avrupa Merkez Bankası, beklenmedik bir şekilde büyük bir hamleyle geçtiğimiz ay 50 baz puanlık faiz artırımına gittiğini açıklamış ve enflasyonun çift haneli bölgeye yaklaşması nedeniyle benzer bir artışın 8 Eylül 2022 tarihinde açıklanacağını açıklamıştı. Ekonomistler ve yetkililer bu kadar büyük bir hamleyi kamuoyu önünde savunmamış olsa da ABD Merkez Bankası’nın (Fed) arka arkaya 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesinin ardından Euro bölgesinde enflasyonun da artmaya başlamasıyla bu faiz artırımı kararının tartışılma iddiasını güçlendiriyor.

avrupa merkez bankasi faiz artirimini tartisiyor 2

İsmini vermek istemeyen Avrupa Merkez Bankası yetkilisinin açıklamasında, “75 baz puanlık faiz artırımının kesin olarak yapılması gerektiğini söylemiyorum ancak bu oranda bir faiz artırımının tartışılmaması için hiçbir neden yok. ABD Merkez Bankası (Fed), bu kararları aldıysa bizler de bu oranda artışı tartışabiliriz.” dedi. Bir başka kaynak tarafından yapılan açıklamada ise “Benim için 50 baz puanlık faiz artırımı kararı alınabilir ancak gelecek olan verilerle birlikte 8 Eylül tarihinde 75 baz puanlık faiz artırımı kararını daha güçlü görüyorum.” ifadesini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala