bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,871.38 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,169.90 4.14%
bnb
BNB (BNB) $ 579.43 3.94%
solana
Solana (SOL) $ 151.64 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532516 2.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501732 2.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161649 6.08%

Avrupa Birliği’nde Twitter Endişesi

ABde Twitter Endisesi

Avrupa Birliği, Elon Musk’ın şirketi Twitter’ın son tarihe kadar içerik denetleme kurallarına uymakta zorlanacağını bildirdi. AB’nin dijital hizmetler yasası 25 Ağustos’ta yürürlüğe girecek. Şirketin düzenleme yürürlüğe girdikten sonra dört ayı bulunuyor. AB üyeleri, Twitter‘ın taahhütleri yerine getiremediğini belirtti. Twitter’a haziran ayında stres testi uygulanacağı bildirildi.

twitter ve tiktoka erisim sorunu2

Twitter, AB’nin Yeni Kurallarına Uyum Sağlayamadı

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, Twitter’dan yaptığı açıklamada, şirketin dezenformasyonla mücadele yasasına verdiği taahhütleri yerine getirmediğini ifade etti. Avrupa Komisyonu, Twitter, YouTube, Instagram Facebook ve Google da dahil 19 sosyal medya platformunun katı kuralla uymak zorunda kalacağını açıklamıştı. Avrupa Parlamentosu’nun 2020’de kabul ettiği dijital hizmetler yasası, 25 Ağustos’ta yürürlüğe girecek. Büyük çevrimiçi platformlarlardan biri olarak belirlenen Twitter‘ın uyum için dört ayı bulunuyor. Şirketin kurallara uymamasının maliyeti yıllık gelirinin yüzde 6’sına mal olabilir. Twitter’ın Avrupa’da yasaklanması da gündeme gelebilir.

Bloomberg’de yer alan habere göre komisyon yetkilileri, Twitter’ın düzenlemelere uyacak insan gücüne sahip olmadığından endişe ediyor. Şirketin şu anda taleplere hızlı bir şekilde yanıt verebildiği belirtildi. Yetkililerin DSA mevzuatına uyum sürecinde ise yeteri kadar hızlı davranamayacağı ifade edildi.

Elon Musk, AB’ye Güvence Vermişti

AB Komisyonu’nun İç Pazar Sorumlu Üyesi Thierry Breton, platformların yüksek düzeyde gizlilik, güvenlik ve emniyet için sistemlerini yeniden tasarlanmak zorunda kalacağını ifade etti. Breton, “Büyük şirket olmak büyük sorumluluk gerektirir” dedi. Breton, komisyonun haziran ayı sonunda Twitter’ın DSA’ya ne kadar iyi uyum sağlayabileceğini görmek için bir ‘stres testi’ yapacağını söyledi. Twitter’ı satın alan Elon Musk, binlerce çalışanını işten çıkarmıştı. Şirket, Brüksel’in de aralarında olduğu bazı Avrupa ofislerini kapatmıştı. Musk, Breton ile yaptığı görüşmelerde Twitter’ın uyum süreciyle şahsen ilgileneceğine dair güvence vermişti.

Diğer yandan yeni mevzuatın uygulanmasının şirketler için zaman alacağı ve maliyetli olacağı belirtiliyor. Yeni mevzuat ile birlikte yasadışı içerikleri işaretlenebilecek. Yaşı uygun olmayan kullanıcılara yönelik reklam hedeflemeleri durdurulacak. Platformların elde ettiği veriler araştırmacıların kullanımına sunulacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala