bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,284.42 1.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,015.09 3.50%
bnb
BNB (BNB) $ 566.58 3.01%
solana
Solana (SOL) $ 128.99 4.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497411 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430439 4.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13484 3.82%

Ava Labs CEO’su CryptoLeaks İddialarını Yalanladı

Ava Labs Rakiplerine Dava Açmak için Gizli Anlaşma Yaptiği İddia Edildi

En popüler Blockchain ağlarından biri olan Avalanche ve arkasındaki şirket Ava Labs, oldukça büyük bir sorunla karşı karşıya. Öyle ki CryptoLeaks tarafından paylaşılan iddialara göre Ava Labs, ABD hukuk şirketiyle AVAX ve hisse senedi karşılığında rakiplerine dava açmak için “gizli bir anlaşma” yaptı. Ancak Ava Labs’in CEO’su Emin Gün Sirer bu iddiaları sert bir şekilde reddetti.

Ava Labs CEO’su Gizli Anlaşma İddialarını Komplo Teorisi Olarak Tanımladı

Avalanche’ın arkasındaki isim Ava Labs, son dönemde oldukça büyük bir büyüme politikası izliyor. Özellikle yeni yaptığı iş birlikleri ve ürünler ile dikkatleri üzerinde tutmayı başaran Ava Labs, bu sefer oldukça kötü bir şekilde gündeme geldi. CryptoLeaks tarafından paylaşılan birkaç veril ile birlikte projenin düzenleyiciler ile anlaştığı ve rakiplerine saldırmak için hukuk firmaları ile gizli anlaşmalar yürüttüğü belirtildi. Yapılan iddialarda şu ifadelere yer aldı:

Birkaç yıl önce Blockchain şirketi Ava Labs ve Amerikan hukuk firması Roche Freedman bir anlaşma yaptı. Ava Labs’ın, Roche Freedman’ın gizli bir amacı sürdürmeyi kabul etmesi karşılığında, Roche Freedman’a şu anda yüz milyonlarca dolar değerinde olan devasa miktarda Ava Labs hissesi ve Avalanche kripto para birimi (AVAX) vermesini içeren bir anlaşma kuruldu

Diğer taraftan çığ gibi büyüyen bu iddialar ve tepkiler sonrası Ava Labs’in CEO’su Emin Gün Sirer Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Yapılan bu iddiaları bir “komplo teorisi saçmalığı” olarak nitelendiren Sirer, şu ifadelere yer verdi:

“Bu kendi çıkarına hizmet eden videolarda ve kışkırtıcı makalede iddia edilen, yasa ve etik dışı ek olarak tamamen yanlış davranışlara asla girmeyiz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala