bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,022.89 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.46 4.37%
bnb
BNB (BNB) $ 592.58 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 134.69 5.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515852 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454412 3.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142241 5.27%

ARK 21Shares spot Ethereum ETF başvurusunu yeniledi

ARK 21Shares spot Ethereum ETF başvursunu yeniledi

Daha önce ortaklaşa spot Bitcoin ETF ihraç eden ARK Invest ve 21Shares, SEC’e sunduğu Ethereum ETF başvursunda bazı değişiklikler yaptı. ARK 21Shares, belgelere göre spot Ether borsa yatırım fonunun nakit oluşturma modelini Bitcoin ETF’i ile uyumlu hale getirdi. Şirket, ek gelir elde etmek amacıyla planlarına kripto portföyünün bir kısmının stake edilmesini de ekledi.

Geçtiğimiz yıl sonunda SEC ile şirketler arasındaki dirsek kontağı açığa çıkarken ARK 21 Shares, o dönemde onay almamış BTC fonunun modelini nakit oluşturma ve itfaya dönüştüren ilk ihraççılar arasında yerini almıştı.

Nakit itfa modeline göre fon, talebe eşdeğer miktarda Ether satın almasının ardından tokenleri törst hesabına yatıracak. Hisse senetleri ise daha sonradan oluşturulacak.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, sosyal medyada ARK 21Shares’in Ethereum ETF başvurusundaki değişikliği yorumladı:

“ARK 21Shares, spot Ether ETF’i için değiştirilmiş bir S-1 başvurusunda bulundu, İhraççı, görünüşe göre başvuruyu yakın zamanda onaylanan spot BTC ETF izahnamesine uygun hale getirdi.”

Ether staking planı

Kripto varlık ihraççısının başvuru güncellemesinde Ether staking detayı dikkat çekiyor. ARK 21Shares, güncellediği başvuruda portföyünden bir miktar ETH’yi shake edip pasif gelir elde etmeyi teklif etti. Belgede, staking faaliyetinin kayıp riski içerdiği ve bazı durumlarda kilitleme sürecinin uzayabileceğine yer verildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala