bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,391.72 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,175.37 4.24%
bnb
BNB (BNB) $ 587.78 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 135.17 5.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503774 3.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452032 4.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141535 5.29%

Spot Ethereum ETF’lerine sıra ne zaman gelecek?

ethereum etfi spot btc etfden daha once onaylanabilir

ABD’de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) onay almasının ardından gözler Ethereum’a (ETH) çevrildi. Yatırımcılar, piyasanın en büyük ikinci kriptosunu temsil eden spot ETF’lerin ne zaman onay alacağı sorusuna yanıt ararken yatırım bankası TD Cowen bir not paylaştı.

Spot Ethereum ETF senaryolarının ele alındığı yatırım notunda SEC’in yıl sonuna kadar yeşil ışık yakması beklenmezken Jaret Seiberg liderliğindeki analistler sürecin siyasi tarafına vurgu yaptı.

SEC başkanına ağır eleştiriler

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler’ın taraflı duruşuna atıf yapan uzmanlar, kendisinin Bitcoin ETF onayının ardından oldukça üzgün olduğunu hatırlattı. Kripto paralar konusunda modern görüşlere sahip olmayan Gensler’ın ilerici Demokratlardan destek almak adına BTC fonlarına onay verdiği görüşünü paylaşan TD Cowen analistleri, SEC başkanının gözünün Hazine Bakanlığı’nda olduğuna inanıyor.

“Gensler’ın spot Ethereum ETF’lerine onay vermek için acelesi yok. Kendisi, yakın tarihte listelenen BTC fonlarına dair daha detaylı veriler isteyecektir.”

TD Cowen, ABD’de potansiyel bir spot ETH fonunun gerekli regülasyonlarla yapılsa dahil en erken 2025’in sonunda onay almasını bekliyor. Komisyon, geçtiğimiz hafta spot ETH ETF’i için kapısını çalan varlık yöneticisi Grayscale’ın başvurusunu erteleme kararı almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala