bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,765.08 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,314.54 6.42%
bnb
BNB (BNB) $ 601.37 1.31%
solana
Solana (SOL) $ 142.84 5.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521764 1.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473511 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149311 3.07%

Arjantin’de kripto severlerin umudu yarınlara kaldı

arjantinde kripto para ile vergi odeme donemi 2

Arjantin’de Javier Milei’nin seçimleri kazanması büyük heyecana yol açsa da ekonomik reform taslaklarında yapılan değişiklik kripto para severlerin hayallerini suya düşürdü.

Ülkenin yerel basın kaynağı iProUP’un geçtiğimiz günlerde paylaştığı habere göre Ekonomi Bakanı Luis Capturo, reform paketindeki bazı mali detayları devreden çıkardıklarını duyurdu. Capturo sıfır bütçe açığı hedeflerinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek mali kararların daha ayrıntılı olarak ele alacaklarını belirtti.

Hükümetin “Omnibus Kanunu” olarak adlandırdığı paket yasadan çıkarılanlar arasında ithalat stopajlarından emeklilik formüllerinin düzenlenmesine kadar pek çok hüküm yer aldı. Birçok alanda düzenlemelerin planlandığı tasarıda Arjantinli kripto yatırımcılarını üzen kısım ise tek seferlik ödenen varlık vergilendirmesinden geldi.

Yasa tasarısının ilk halinde kripto gelirlerini beyan etmemiş mükelleflerden dönemine göre bir seferlik alınacak yüzde 5 ila yüzde 15 arasındaki kesintiyle vatandaş ve devlet arasında bir “kripto barışının” gerçekleşmesi bekleniyordu. Ancak Bakan Capturo’nun açıklamalarına göre, söz konusu varlık barışı uygulaması uygulanmayacak.

Yeni hükümet Bitcoin sözünü tutacak mı?

Yüksek enflasyon ve ekonomik krizle yıllardır boğuşan Arjantin’de son seçim kampanyasında kripto paralara yer verildi. Günümüzde Dışişleri, Uluslararası Ticaret ve İbadet Bakanı görevini üstlenen Diana Mondino, 2023’ün Aralık ayında bir kararname ile Bitcoin’in kullanımına izin verecekleri vaadinde bulunmuştu. Mondino, 2024’ün ilk ayı sona ererken vaadini henüz gerçekleştirmedi.

Arjantin’in yeni başkanı Milei, seçim sürecinde sık sık BTC’yi öven bir isim olarak öne çıksa da koltuğa oturmasının ardından kripto paraları özel olarak gündeme getirmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala