bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

Arjantin Ekonomi Bakanı İstifa Etti, Halk Stablecoin’lere Koştu

Arjantin Ekonomi Bakani İstifa Etti Halk Stablecoinlere Koştu

Enflasyon, küresel olarak büyük bir sorun. Bu sorunun yaşandığı ülkelerden biri de Arjantin. Ülkede yüzde 60‘ı aşan enflasyon oranları ve değeri düşen yerel para birimi, ekonomik olarak halkı alarma geçirmiş durumda. Bu gelişmelere bir de (eski) Ekonomi Bakanı Martin Guzman‘ın istifa etmesi eklendi. Durum böyle olunca Arjantin halkı kriptolara ve stablecoin’lere yöneldi.

Arjantin Ekonomi Bakanı İstifa Etti, Halk Stablecoin'lere Koştu

Arjantin Ekonomi Bakanı İstifa Etti, Stablecoin Alımları Arttı

Kripto para sektörünün en önemli ürünlerinden birisi de şüphesiz stablecoin’ler. Kriptolar arasında geçiş için önemli bir aktör olan stablecoin’ler aynı zamanda döviz alımları için de kullanılıyor. Her ne kadar Terra’nın UST’sinden sonra hacimler düşse de yeniden toparlanma yaşanıyor. Arjantin ise kötüye giden ekonomik veriler ve istifa eden ekonomi bakanı sonrası güvenli bölge olarak stablecoin’leri seçiyor.

Ülkedeki kripto şirketlerinin CoinDesk‘e verdiği bilgilere göre, Arjantin ekonomi bakanı Martin Guzmán’ın istifasının ardından Arjantinliler normalde aldıklarından 2-3 kat daha fazla stablecoin aldı. Üç büyük kripto borsası da kullanıcıların, satın alma gücü geçen yıl enflasyon fırladığı için düşen Arjantin pesosunun (ARS) olası bir devalüasyonuna karşı korunmak istediğini belirtti.

Arjantin merkezli kripto para borsası Buenbit Pazar günkü işlemlerinde, önceki haftaların aynı gününe göre yüzde 300 artış kaydetti. Bununla birlikte birçok kişinin Arjantin pesosunda kredi almak için DAI’larını teminat olarak kullanmasına ve bunlara karşı koruma olarak daha fazla DAI satın almalarına da dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala