bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,261.22 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.71 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 594.28 1.73%
solana
Solana (SOL) $ 147.29 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531284 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461267 0.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162815 2.00%

Arbitrum’un İlk Yönetişim Önerisi Ortaya Çıktı

arbitrumun ilk yonetisim onerisi ortaya cikti 2

Ethereum uygulamalarını destekleyen bir Katman 2 ölçeklendirme çözümü projesi olan Arbitrum’da yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabı kısa bir süreliğine askıya alınan Arbitrum’un ilk yönetişim önerisi de ortaya çıktı.

Arbitrum’un İlk Yönetişim Girişimi Belli Oldu

Geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabı yanlışlıkla spam olarak işaretlendiği için askıya alınan Arbitrum cephesinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Arbitrum Blockchain ağının ilk yönetişim girişimi, Arbitrum Vakfı’na yaklaşık 1 milyar dolar değerinde olan 750 milyon ARB kripto para biriminin kontrolünü verme önerisinde bulundu.

arbitrumun ilk yonetisim onerisi ortaya cikti

Bu kripto para birimleri, yönetim kripto para birimi ARB’yi geçen hafta airdrop yapan Ethereum Katman 2 olan Arbitrum’da büyümeyi hedefleyen “özel bir hibe” programını finansa etmek için kullanılacak. Bununla birlikte AIP-1 önerisine göre, ARB sahipleri, Arbitrum Vakfı’nın yaklaşık 1 milyar doları kimin ya da nasıl tahsis edeceği noktasında söz sahibi olmayacak.

Bu durumun nedeni ise, merkezi Arbitrum Vakfı’nın hibe tesislerini, ARB sahiplerinin Blockchain ve ekosistemini şekillendirdiği süreç olan “tam zincir üstü yönetişime” tabi tutmasına gerek kalmayacak olması olarak açıklandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala