bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

ApeCoin DAO’dan Bug Bounty Teklifi

ApeCoin DAOdan Bug Bounty Teklifi

Blockchain sektörünün popülerleşmesi ile birlikte hacker’lar da bu alana tabiri caizse hücum etmiş durumda. Art ardına gelen saldırı haberleri hem projeleri hem de yatırımcıları tedirgin ediyor. Bunun için de projeler beyaz hacker’ları davet ediyorlar. Son olarak popüler NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club‘ın yerel token’ı ApeCoin (APE) topluluğu, saldırılara karşı bir Bug Bounty yayınlamayı teklif etti.

ApeCoin DAO'dan Bug Bounty Teklifi

ApeCoin DAO, Staking Çalışmalarına Ek olarak Bug Bounty Teklif Etti

ApeCoin DAO, bir bug bounty programı yayınlamak için NFT ve ApeCoin (APE) staking lansmanını geri çekmeyi teklif etti. ApeCoin DAO Özel Konsey Üyesi Maaria Bajwa‘nın projenin yönetim forumunda yaptığı teklifte, bug bounty programının 1 milyon APE (Yaklaşık 84 milyon TL) büyüklüğünde olması gerektiğini söyledi. Teklifte ek olarak bu bug bounty‘nin potansiyel saldırıları önceden keşfederek yaşanabilecek zararları önceden tespit için oldukça önemli olduğu da belirtildi:

“ApeCoin staking yakında yayınlanacak. Sözleşme hâlihazırda en az bir denetimden geçmiş olsa da, DAO’nun yayınlanmadan önce bir bug bounty uygulaması gerçekleştirmesi çok daha güvenli olacaktır”

Bu noktada staking programı için bu hassasiyetin oldukça kritik olduğunu belirtelim. Öyle ki ApeCoin staking, BAYC topluluğu için yaklaşan en büyük lansmanlardan biri olma özelliğine sahip. Bored Apes ve Mutant Apes sahipleri, stake ödülleri almak için NFT’lerini ve büyük miktarda ApeCoin’i stake edebilecekler. Bunun karşılığı olarak önümüzdeki üç yıl içinde staker’lara 175 milyon ApeCoin (794.5 milyon dolar) dağıtılacak. Bu yüzden hiçkimse böyle bir organizasyonun hack saldırısına maruz kalmasını istemiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala