bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,719.46 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,942.56 2.68%
bnb
BNB (BNB) $ 554.21 1.03%
solana
Solana (SOL) $ 133.34 10.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514369 5.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450282 4.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128683 4.15%

Alman bankacılık devinden ses getiren Bitcoin hamlesi

dz bank

Almanya’nın en büyük üçüncü bankası DZ Bank, finans dünyasındaki yeniliklere ayak uydurmak için çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde kripto alanında gerekli girişimleri yapan banka, Bloomberg’in bugün paylaştığı habere göre Bitcoin (BTC) ticaretinin pilot testlerine başlamayı hedefliyor.

DZ Bank yönetim kurulu üyelerinden Souad Benkredda, kaynaklara verdiği demeçte şu sözlere yer verdi:

“Yıl içerisinde kooperatif bankalarıyla birlikte bireysel Bitcoin ticaretini test edeceğiz. Bu gelişme, ana bankaların ilk kez kripto ticaretine aracılık etmesi anlamına geliyor.”

DZ Bank’ın kripto para ticareti pilot uygulamasına sınırlı sayıda müşterinin katılması planlanıyor. Banka, testler başarılı olduğu takdirde bu hizmeti tüm müşterilerine sunacak.

Alman bankacılık devinin kripto dünyası ile flörtü bugün başlamadı. DZ Bank, geçtiğimiz Kasım ayında kurumsal müşterilere kripto saklama hizmeti sunacağını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala