bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,319.23 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.44 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 611.11 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 143.70 1.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527372 0.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473057 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150892 0.19%

Ahbap Bağışları Aktarılıyor: Piyasadaki Yükseliş Bağışların Değerini Artırdı

ahbap bagislari btcturke aktariliyor piyasadaki yukselis bagislarin degerini artirdi1

Ahbap’a yapılan kripto bağışlarında yeni bir evreye geçildi. Ahbap derneğinin kripto hesaplarına yapılan bağışlar BtcTurk üzerindeki resmi bağış hesabına aktarılmaya başladı. Böylece toplanan 4,9 milyon dolarlık kripto varlık BtcTurk’e gönderilerek TL’ye çevrilecek. Bu arada Ahbap cüzdanındaki kripto bağışlarının değeri de piyasadaki yükselişle birlikte artış kaydetti. Ahbap cüzdanındaki varlıkların değeri 3 milyon TL’nin üzerinde arttı.

Kripto Uzman Efe Bulduk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, “Ahbap’ın multisigli bağış cüzdanında biriken kripto para bağışlarını derneğin BtcTurk üzerindeki resmi bağış hesabına aktarmaya başlayacağız. Transfer işlemi sevgili Tansel Kaya’nın Mindstone Blockchain Labs isimli şirketinden gelen rapor paralelinde gerçekleştirilecektir” ifadesini kullandı.

Aktarım sürecine ilişkin de bilgi veren Efe Bulduk, Ahbap bünyesine açılan hesapları ve bu hesaplardaki bağışlanan token’lar incelediklerini belirtti. Bulduk, token’ların kontrat adresleri, kullanıcı sayısı ve işlem adedine göre sınıflandırıldığını ifade etti.

Bulduk, yüksek değere sahip token’ların BtcTurk’e aktarılmak suretiyle TL’ye çevrileceğini kaydetti. Düşük değerdeki ya da riskli sayılabilecek token’ların ise merkeziyetsiz borsalar aracılığıyla farklı varlıklara dönüştürülebileceği aktarıldı. Bulduk, aktarımın küçük parçalar halinde yapılarak olası slipaj zararları ve insider trade risklerinin bertaraf edileceğini vurguladı.

Mindstone Blockchain Labs CEO’su Tansel Kaya da “Bu akşam Ahbap hesabında toplanan varlıklar BTCTurk hesabına geçiriliyor. Büyüklük ve güvenilirlik sırasına göre varlıkları dizdik. Bu sıra ile cüzdanların boşaltılmasını öneriyoruz” dedi.

Kalan kripto paralar arasında düşük güvenilirlikte varlıkların olduğunu belirten Kaya, “Her şey bittikten sonra onlar da satılabilir. Bu sıra ile boşaltılırken bir olumsuzluk olması durumunda biz de sorumluluğu alıyoruz” ifadesini kullandı.

Ahbap Cüzdanındaki Varlıkların Değeri Artış Gösterdi

Diğer yandan Ahbap derneğine yapılan kripto bağışlar piyasadaki yükselişten olumlu etkilendi. Depremzedeler için toplanan bağışların değeri arttı. Başka bir ifadeyle piyasa, depremzedelere 3 milyon TL daha bağışlamış oldu. Aktarım başlamadan önce Ahbap cüzdanında 4.9 milyon dolara yakın bağış toplanmıştı.

Kripto piyasaları dün itibarıyla Bitcoin öncüğünde yükselişe geçti. Bitcoin dünden bu yana yüzde 12’nin üzerinde değer kazandı ve 25 bin dolar sınırına kadar yükseldi. Bitcoin’deki yükseliş altcoinlere de pozitif yansıdı. Ethereum yüzde 10’dan fazla primlendi, AVAX ise yüzde 6’nın üzerinde yükseliş kaydetti.

Ahbap cüzdanında biriken bağışlarda USDT, USDC gibi stablecoin’lerden sonra en fazla AVAX ve Ethereum bulunuyordu. Avalanche Foundation, Ahbap’a 1 milyon dolar değerinde AVAX bağışlamıştı. Ethereum kurucusu Vitalik Buterin de 100 ETH’lik bağışta bulunmuştu.

16 Şubat sabahı itibarıyla Ahbap cüzdanındaki varlıkların değeri 3 milyon TL’nin üzerinde artış gösterdi.

ahbapa varliklari btcturke aktariliyor piyasa122

Varlık aktarımı öncesinde Ahbap cüzdanınki kripto paraların dağılım:

ahbapa varliklari btcturke aktariliyor piyasa1

16 Şubat Perşembe saat 16:20 itibarıyla Ahbap cüzdanındaki son durum ve kripto varlıkların dağılımı şu şekilde:

ahbapa varliklari btcturke aktariliyor piyasa111

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala