bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,464.88 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.18 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.60 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 185.76 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628192 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648987 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219697 20.02%

ABD’nin En Büyük Bankalarından Olan Silicon Valley Bank, Kapatıldı

abdnin en buyuk bankalarindan olan silicon valley bank kapatildi

Kısa bir süre önce hisseleri işleme kapatılan ve ABD’nin en büyük 18. bankası konumunda olan Silicon Valley Bank’ın operasyonları durduruldu. Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı tarafından yapılan açıklamaya göre düzenleyici kurum, Silicon Valley Bank’ın kapatılması kararı aldı.

Düzenleyici Kurumdan Silicon Valley Bank Kararı

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük 18. bankası konumunda olan Silicon Valley Bank’ın hisseleri yüzde 63’ün üzerinde değer kaybı yaşamıştı. Banka hisseler de yaşanan bu yüksek değer kaybı sonrasında borsa işlemlerini askıya aldı. Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı tarafından yapılan açıklamaya göre düzenleyici kurum, Silicon Valley Bank’ın kapatılmasına karar verdi.

abdnin en buyuk bankalarindan olan silicon valley bank kapatildi 2

Düzenleyici kurum tarafından kapatılan Silicon Valley Bank’a alıcı olarak Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) atandı. Silicon Valley Bank, bu yıl iflas etmiş olan ilk FDIC sigortalı banka kurumu oldu. Banka bununla birlikte Büyük Durgunluk’tan bu yana en büyük banka başarısızlığı olarak tarihe geçti. Son olarak Silicon Valley Bank’ın kapatılma kararı, kripto dostu banka olan Silvergate’in operasyonlarını durdurma planlarını açıklamasının ardından geldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala