bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,862.04 3.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,020.94 3.00%
bnb
BNB (BNB) $ 567.07 3.30%
solana
Solana (SOL) $ 140.91 7.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521804 2.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462167 3.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134771 6.26%

ABD’li Ebeveynler Okullarda Kripto Eğitimi İstiyor

ABDli Ebeveynler Okullarda Kripto Egitimi Istiyor 1

Kripto ve Blockchain sektörü günden güne gelişirken diğer şirketlerin de ilgisini hızla toplamaya devam ediyor. Bu noktada yeni çalışan gücüne olan ihtiyaç da doğru orantılı olarak artıyor. Yüksek maaş ve iş rahatlığı seviyeleri ile oldukça gözde bir meslek hâline gelen bu geliştiriciler, ABD’li ailelerin de odağı olmuş durumda. Öyle ki yakın tarihli bir ankette göre ABD‘de yer alan ebeveynlerin yüzde 64’ü okullarda kripto para dersleri verilmesini istiyor.

ABDli Ebeveynler Okullarda Kripto Egitimi Istiyor

ABD’li Ebeveynler Öğrencilere Kripto Eğitimi Verilmesi İstiyor

ABD’li ebeveynlerin ve üniversite mezunlarının üçte ikisinden fazlası, kripto dersleri veya katılımı ile öğrencilerin “ekonomimizin geleceği hakkında bilgi edinmeleri” için okullarda kripto öğretilmesi gerektiği görüşünde. Bu noktada Study.com‘un yaptığı ankete göre, ankete katılanların yüzde 64’ünün yüzde 67’si, kripto para birimlerinin zorunlu eğitimin bir parçası olması gerektiğine inanıyor.

Diğer taraftan konu Blockchain, metaverse ve NFT’ler olduğunda ise görüşler biraz farklı. Öyle ki katılımcıların sadece yüzde 40’ı bu konuların müfredata dahil edilmesi gerektiğine inanıyor.

Son olarak ankete 884 Amerikalı ebeveyn ve 210 Amerikalı üniversite mezununun katıldığını belirtelim.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala