bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,915.12 1.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.97 1.13%
bnb
BNB (BNB) $ 601.70 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 142.28 4.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528618 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466369 2.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149221 2.99%

ABD’den Voyager Digital’e Yanıltıcı Sigorta Suçlaması

abdden voyager digitale yaniltici sigorta suclamasi

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), mevduat sigortasıyla ilgili geçmiş iddialar üzerine kripto şirketi Voyager Digital’e ortak bir durdurma ve beyanlardan vazgeçme mektubu yayımladı.

Fed ve FDIC Voyager Digital’i Yanlış ve Yanıltıcı Sigorta İddialarıyla Suçladı

İflas başvurusunda bulunan Voyager Digital, ABD Merkez Bankası ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu tarafından suçlandı. Konu hakkında Fed ve FDIC tarafından yayımlanan mektupta şu ifadelere yer verildi:

Voyager, internet sitesi, mobil uygulaması ve sosyal medya hesapları dahil olmak üzere çevrimiçi olarak çeşitli beyanlarda bulundu ve şunları belirtti veya önerdi;

(1) Voyager’ın kendisi FDIC sigortalıdır.

(2) Voyager kripto para birimi platformuna yatırım yapan müşteriler FDIC sigortası alacaktır. Voyager’a sağlanan, Voyager tarafından tutulan veya Voyager tarafından tutulan tüm fonlar teminat altındadır.

(3) FDIC, müşterileri Voyager’ın kendisinin başarısızlığına karşı sigortalayacaktır.

Belirtilen bu beyanlar yanlış ve yanıltıcıdır ve bugüne kadar sahip olduğumuz bilgilere dayanarak, fonlarını Voyager’a yatıran ve donlarına anında erişimi olmayan müşteriler tarafından muhtemelen yanlış yönlendirildiğini ve Voyager’ın bu beyanlarına güvenildiğini görüyoruz.

abdden voyager digitale yaniltici sigorta suclamasi 2

Voyager Digital’in FDIC sigortasına ilişkin iddiaları geçmişte incelemeye alınmıştı. Bankacılık ortağı Metropolitan Bank, daha önceden de bildirebildiği üzere Voyager’ın bu tür sigortalarla ilgili geçmiş açıklamalarıyla çelişen bir açıklama yapmıştı. Voyager 6 Temmuz 2022’de iflasını ilan etmişti. Fed ve FDIC mektupta, Metropolitan’ın açıklamasını yineledi. Son olarak mektupta Voyager’ın iddia edilen yanlış beyanları durdurması talep edilse de konu hakkında Voyager tarafından bir açıklama ya da işlem şimdilik yapılmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala