bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,695.87 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.49 1.89%
bnb
BNB (BNB) $ 606.34 0.48%
solana
Solana (SOL) $ 158.37 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548723 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507092 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161546 1.52%

ABD’de Bittrex’e Dava Açıldı

kripto para borsasi bittrex kuculme karari aldi

ABD’de kripto şirketlerine yönelik baskılar her geçen gün artıyor. ABD menkul kıymet düzenleyicisi SEC, şimdi de Bittrex‘e dava açtığını duyurdu. SEC, Bittrex ile kurucusu ve eski CEO’su William Shihara’nın kayıtsız menkul kıymet işlettiğini iddia etti. Kuruluş, geçen ay borsaya Wells uyarısı göndermişti.

sec kripto borsasi beaxyye dava acti

SEC, Bittrex’e Dava Açtı

SEC, kripto borsası Bittrex ve kurucusu William Shihara’ya dava açtı. SEC’den yapılan açıklamada, Bittrex ve William Shihara kayıtsız menkul kıymet borsası işletmekle suçlandı. Borsanın yabancı iştiraki Bittrex Global üzerinden tek emir defteri işlettiği ve kayıtlı olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, Bittrex‘in 2017’den 2022’ye kadar ABD’li yatırımcılar da dahil olmak üzere işlem ücretlerinden en az 1,3 milyar dolar gelir elde ettiği kaydedildi. İddialar arasında Shihara’nın SEC’in menkul kıymet soruşturmasına yol açabilecek bazı uygulamalardan kaçındığı da yer aldı. SEC’in Bittrex açtığı dava dosyasında ALGO, DASH, OMG, TKN ve NGC gibi kripto varlıkların menkul kıymet olduğu belirtildi. Dava dosyasında kayıt yapılmadan bu varlıklar için işlem açıldığına yer verildi.

Bittrex, nisan ayının ilk günlerinde ABD’deki operasyonlarını sonlandıracağını açıklamıştı. Açıklamada kullanıcılara varlıklarını çekmeleri için 30 Nisan’a kadar süre verilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala