bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,672.26 4.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,015.65 6.24%
bnb
BNB (BNB) $ 578.54 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 127.27 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499915 3.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441177 3.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133408 7.15%

ABD’de Ticaret Bakanı’na blokzincir vizesi çıktı

abdde kripto vergilendirme yonergeleri tartismalar yaratiyor

ABD Kongresi’ne bağlı Enerji ve Ticaret Meclisi Komitesi geçtiğimiz hafta blokzincir yasa tasarısını 46 kabule karşı 0 ret oyu ile kabul etti. 13 sayfalık yasa tasarısına göre komite, ülkenin Ticaret Bakanı Gina Raimondo’nun Amerika Birleşik Devletleri’nde blokzincir teknolojisinin uygulanması, kullanımı ve gerekli rekabet koşullarını sağlayacak yönde kararlar almasını talep ediyor.

Blokzincir lobi grubu Chamber of Digital Commerce’ün politikalarını yöneten Cody Carbone, tasarının komite onayından geçmesinin ardından duyduğu memnuniyeti X hesabından yaptığı açıklamayla dile getirdi. Kripto para savunucusu Carbone, ABD’nin blokzincir evreninde lider ülkelerden biri olması gerektiğini belirtti:

“Bu ikili parti yasa tasarısı, ABD’nin blokzincir gelişimindeki lider rolünü korumasına yardımcı olacak.”

Çin’in halihazırda blokzincir patentlerinin yüzde 84’ünü elinde tuttuğunun altını çizen Cody Carbone, ülkesinin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo’ya blokzincir için politika oluşturma yetkisi veren yeni tasarı, teknolojinin yayılması adına yeni bir dağıtım programı oluşturulmasını amaçlıyor. Kurulacak yeni danışma komitesi, blokzincirin benimsenmesini teşvik ederken hükümet politikalarında etki yaratacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala