bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,299.89 4.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.00 4.67%
bnb
BNB (BNB) $ 565.60 3.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.83 15.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520905 5.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459318 6.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133418 9.89%

ABD’de Coinbase davası için çağrı

coinbasein base blockchain agi kullanima sunuldu

ABD’de kripto para lobicileri, mahkemeyi SEC’in Coinbase davasını reddetmeye çağırdı. Lobiciler arasında ABD Senatörü Cynthia Lummis, bazı kripto lobi kuruluşları ve profesörler yer aldı.

Amicus curiae özeti sunan kurum ve milletvekilleri, SEC’in Coinbase davasında yetkilerini aştığını ifade etti. Özette, SEC’in Coinbase gibi kripto platformlarına aynı anda kayıtsız menkul kıymet borsası, komisyoncu, kayıtsız takas odası olduğunu iddia ederek yetkilerini aştığına vurgu yaptı. SEC, bu yılın haziran ayında Coinbase ve Binance aleyhine dava açmıştı.

Kripto destekçisi kuruluşlardan Coinbase’e destek

Blockchain Association, Crypto Council for Innovation, Chamber of Digital Commerce, DeFi Education Fund, Chamber of Progress, Consumer Technology Association, Andreessen Horowitz ve Paradigm gibi girişim şirketleri ile akademisyen ve milletvekilleri toplam altı brifing sundu.

ABDde Coinbase davasi icin ret cagrisi

Coinbase, SEC’in işaret ettiği işlemlerin bir yatırım sözleşmesi tanımını karşılamadığını savunmuştu. Borsaya göre bu nedenle menkul kıymetler yasasının ihlal etmediklerini iddia etmişti.

Tüm kurumlar, düzenleyicilerin Kongre onayı olmadan yetkilerini geniş ölçüde aşamayacağına belirtti. Bu noktada Yüksek Mahkeme’nin yakın zamanda West Virginia Çevre Koruma Ajansı davasına atıfta bulunuldu.

ABD Senatörü Cynthia Lummis ile Kirsten Gillibrand dahil olmak üzere milletvekilleri son yıllarda SEC‘in yetki alanları ile ilgili yasa tasarısı sunulduğunu belirtti. Milletvekilleri, SEC’in yetki alanının nerede olduğunu ve CFTC‘i ile hangi konularda ayrışabileceğine dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala