bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,739.08 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,047.65 2.02%
bnb
BNB (BNB) $ 558.57 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 142.20 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516137 2.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.488843 5.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15272 0.31%

ABD Senatörü Warren: Bitcoin (BTC) Kötü Sona Erecek

warren

ABD senatörü Elizabeth Warren, CNBC’ye vermiş olduğu röportajda Bitcoin’in (BTC) kötü bir biçimde sona ereceğini ifade etti.

Warren’a, Janer Yellen’in Bitcoin hakkındaki görüşleri sorulduğunda, Bitcoin’in kötü bir biçimde sonlanacağını söyleyen Warren, Bitcoin’in doğası gereği spekülatif bir yapıda olduğuna inanıyor.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Bitcoin hakkında yapmış olduğu açıklamada, lider kriptonun oynaklığını ve yasadışı sebepler ile kullanılmasını eleştirmiş hem de işlem yapmak için “son derece verimsiz” olduğunu ifade etmişti.

Elizabeth Warren, yaptığı açıklamada, Janet Yellen’ın oldukça zeki bir kadın olduğunu ve söylediklerine herhangi bir belirsizlik söz konusu olmadığını ifade etti.

ABD Senatörü, Bitcoin’in nasıl düzenlenmesi gerektiği konusunda ise herhangi bir açıklama yapmış değil. 2018 yılında katılmış olduğu Senato Bankacılık Komitesi’nde söz alan Warren, kripto paraların üretkenliği ile ilgili konuştu:

Buradaki zorluk, tüketiciler korunurken, aynı anda kripto paraların üretken yönlerinin nasıl geliştirileceği konusudur.

Warren, Milyonerlerin Peşinde

Ünlü senatör Warren, zengin Amerikalıların vergilendirilmesi konusunda son derece tartışmalı bir plan ortaya koymuştu. Milyonerlere karşı mücadelesi ile tanınan Warren, 50 milyon doların üzerinde varlığa sahip olan herkesin, fazladan vergi vermesi için, yasa tasarısı sunmuştu.

Warren’ın bu hamlesi, 2019 yılında kripto para topluluğunun bazı üyeleri tarafından oldukça sert bir biçimde eleştirilmişti. Cardano’nun yaratıcısı Charles Hoskinson, Warren’ın bu hamlesine “eski moda hırsızlık” yorumunu yapmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala