bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,517.29 0.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.51 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 613.25 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 145.31 1.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525289 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47098 0.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151651 0.55%

ABD Mahkemesi’nden Custodia Bank Kararı

abd mahkemesinden custodia bank karari

ABD Merkez Bankası (Fed), kripto odaklı banka olan Custodia Bank’ın kripto odaklı iş modeli hakkında geçtiğimiz aylarda açıklama yapmıştı. ABD Merkez Bankası (Fed), Custodia Bank’ın kripto odaklı iş modelinin “tutarsız” olduğunu dile getirmişti. Bir ABD mahkemesi Fed’in bu kararı hakkında yeni bir karar verdi.

ABD Mahkemesi, Fed’in Custodia Bank Davasını Reddetme Talebini Geri Çevirdi

Bir dijital varlık bankası olan Custodia Bank, Haziran 2022’de ABD Merkez Bankası’na karşı dava açtı. Banka, ana hesap başvurusunun hukuka aykırı bir şekilde geciktirildiğini dile getirdi. Bu durum, Wyoming federal yargıcının Fed ve Kansas City Federal Rezerv Bankası’nın görevden alma taleplerini reddetmesiyle Custodia’nın yasal savaşında bir avantaj kazanması anlamına geliyor.

abd mahkemesinden custodia bank karari 2

Custodia Bank, eski Morgan Stanley çalışanı ve Bitcoin savunucusu Caitlin Long tarafından 2020’de kuruldu. Bankanın kuruluş amacı ise, kripto para birimleri şirketlerine hesap hizmetleri sağlamak ve ABD dolarına bir köprü oluşturmak olarak ifade ediliyor. Konu hakkında açıklama yapan Custodia Bank sözcüsü Nathan Miller, şu ifadelere yer verildi:

Fed’in Custodia Bank’ın davasını reddetmeye yönelik en son önerisi bir kez daha reddedildi. Fed’in eyalet bankalarının tüzük kararlarını veto etme çabalarının federal mahkemede inceleneceğinden memnuniyet duyuyoruz.

Ekim 2020’de Custodia Bank, ABD Merkez Bankası (Fed) ana hesabı için başvurmuştu. Bu başvuru kabul edilseydi, banka, FedWire adı verilen ve bir önceki yıl 196 milyondan fazla işlem gerçekleştiren Federal Rezerv’in ödeme sistemini kullanabilecekti. Ancak, Ocak 2023’te, Fed, bankanın kripto para sektöründeki etkinliklerini referans göstererek ve “yasa kapsamındaki gerekli faktörlerle uyumsuz” olduğunu belirterek başvuruyu reddetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala