bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,078.44 1.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.51 3.15%
bnb
BNB (BNB) $ 574.83 2.62%
solana
Solana (SOL) $ 150.26 5.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526683 1.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.499452 3.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160099 4.06%

Fed, Custodia Bank’ın Başvurusunu Reddetti

fed custodia bankin basvurusunu reddetti

ABD Merkez Bankası (Fed), dün Wyoming merkezli kripto para bankası Custodia’nın başvurusunu reddetti. Kripto bankacılığının öncüleri arasında yer alan Custodia Bank, Federal Rezerv Sistemi’ne katılmak için 2019 yılında başvuru yapmıştı. Fed’den yapılan açıklamada, başvurunun yasa kapsamındaki unsurlara aykırı olduğu ifade edildi. Fed’in kararı ana akım bankacılığın kripto paralara olan mesafeli yaklaşımın devam edeceğine işaret ediyor. Fed başvuruyu onaylasaydı bankanın, elektronik ödeme sistemi de dahil olmak üzere Federal Rezerv hizmetlerine erişim hakkı olacaktı.

fed custodia bankin basvurusunu reddetti2

Fed’in açıklamasında, Custodia’nın iş modeli ve kripto paralara odaklanmasının mevduat sahipleri için ‘güvenlik ve sağlamlık riskleri’ barındırdığı kaydedildi. Kuruluş daha önce, kripto faaliyetlerinin güvenli banka uygulamalarıyla tutarsız olma ihtimalinin yüksek olduğunu açıklamıştı.

Custodia Bank ise Fed’in kararını şaşkınlıkla karşıladıklarını ve dava açmaya hazırlandıklarını bildirdi. Açıklamada, Custodia’nın spekülatörlere ve kripto dolandırıcılarına karşı güvenli, federal olarak düzenlenmiş bir alternatif sunduğu ifade edildi. Banka, ana hesap başvurusunun beklemede olduğunu bildirdi. Banka, geçen yıl da başvuru süresini ‘makul olmayan nedenlerle’ uzattığı suçlamasıyla Fed’e dava açmıştı.

Kripto dostu bir eyalet olarak bilinen Wyoming, son yıllarda kripto para ve blockchain ile ilgili birçok yasa ve yönetmelik çıkarmıştı. Fed’in bu kararının kripto endüstrisinin merkezi olmayı hedefleyen ABD’nin Wyoming eyaletini de olumsuz etkilediği ifade ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala