bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,071.17 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.26 0.62%
bnb
BNB (BNB) $ 590.57 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 147.48 0.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529811 1.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460158 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16109 2.65%

Fed, Custodia’nın Kripto Odaklı İş Modeli Hakkında Açıklama Yaptı

fed custodianin kripto odakli is modeli hakkinda aciklama yapti

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed), kripto odaklı banka olan Custodia Bank’ın kripto odaklı iş modeli hakkında yeni bir açıklama yaptı. ABD Merkez Bankası (Fed), Custodia Bank’ın kripto odaklı iş modelinin “tutarsız” olduğunu belirtti.

Fed’e Göre Custodia Bank’ın Kripto Odaklı İş Modeli Tutarsız

ABD Merkez Bankası Kurulu, Wyoming merkezli kripto bankasının üyelik başvurusunu reddetmiş olduğu bir kararda, Custodia Bank’ın önermiş olduğu iş modelinin “tutarsız” olduğunu dile getirdi. Custodia Bank’ın üyelik başvurusu ve ana hesap başvurusu, 18 aylık bir sürecin ardından Ocak 2023’te reddedilmişti.

fed custodianin kripto odakli is modeli hakkinda aciklama yapti 2

Öncelerden Avanti Bank olarak bilinen Custodia Bank, merkez bankasının kararını hukuka aykırı bir şekilde geciktirdiğini iddia ederek Haziran 2022’de ABD Merkez Bankası’na karşı dava açmıştı. Şirket bu yılın başlarında Fed’in onu bloke etmek için bir komplo kurduğu iddiasıyla değiştirilmiş bir şikâyet başvurusunda bulunmuştu.

Custodia Bank’ın reddi sırasında ABD Merkez Bankası, Custodia Bank’ın “yeni iş modeli ve kripto varlıklara odaklanma önerisinin önemli güvenlik ve sağlamlık risklerini beraberinde getirdiğini” ve Custodia Bank’ın yeterli bir risk yönetimi çerçevesine sahip olmadığı konusundaki tutumu açıklayan kısa bir bildiri yayımladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala