bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,939.94 0.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.57 3.00%
bnb
BNB (BNB) $ 580.02 0.00%
solana
Solana (SOL) $ 172.90 2.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523454 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48116 1.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154915 1.15%

ABD kripto endüstrisi lobi harcamaları 2023’te yeni rekor yolunda

kenyada kripto endustrisine olan ilgi artiyor 2

Verilere göre, kripto endüstrisi, firmaların itibarlarını onarmak ve dostane ilişkiyi ilerletmek için lobi harcamaları için yeni bir rekor kırma yolunda ilerliyor.

Reuters’ın haberine göre, kripto şirketleri ilk üç çeyreğinde lobicilik için 16,1 milyon dolar harcarken 2023’ün aynı döneminde bu rakam 18,96 milyon dolara çıktı.

Geçen yıl FTX de dahil olmak üzere şirketler lobicilik için toplamda yaklaşık 22 milyon dolar harcadı.

ABD’nin en büyük kripto borsası Coinbase (COIN.O)https://www.btchaber.com/coinbase-ceosu-armstrong-bitcoin-abdnin-cikarlari-icin-onemli/ 2.16 milyon dolar harcayarak yine başı çekerken, onu Crypto.com, Blockchain Association ve Binance Holdings’i işleten Foris DAX izledi.

Blockchain Association CEO’su Kristin Smith yaptığı açıklamada, “Amacımız politika yapıcılarla doğrudan temas kurmak, ilişkiler kurmak ve sağduyulu bir düzenleyici çerçeve oluşturmak için eğitim boşluğunu doldurmaktır” dedi.

Lobi faaliyetleri arttı

Kripto şirketleri, itibarlarını geliştirmeye çalışmak için kısmen Washington’da genişliyor.

Kripto firmaları ayrıca, özellikle sektörü kuralları ihlal etmekle suçlayan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) artan düzenleyici incelemesiyle mücadele etmeye çalışıyor.

Rapora göre, SEC’nin Haziran ayında Coinbase ve Binance‘e tokenleri kaydettirmedikleri iddiasıyla dava açmasının ardından lobi faaliyetleri arttı.

ETF onayı kapıda

Sektör ayrıca SEC’yi, dünyanın en büyük kripto para birimini milyonlarca yatırımcıya daha açacak olan spot Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylamaya çağırıyor.

Komisyonun ürüne yeşil ışık yakacağına dair iyimserlik, Bitcoin’in Pazartesi günü 20 ayın en yüksek seviyesine çıkmasına yardımcı oldu.

Kripto sektörü takipte

Kripto şirketleri aynı zamanda Temsilciler Meclisi’nde dostane bir mevzuat geliştirmeye çalışıyor. Şirketler, Temmuz ayında meclisteki bir kongre komitesinin, lobicilerin mevcut mali kuralların kripto şirketleri için geçerli olduğu konusunda netlik sağlamaya yardımcı olacağını söylediği iki büyük tasarıyı kabul etmesiyle bir zafer kazandı.

Bu tasarılar henüz ilerleme kaydetmemiş olsa da, kripto lobicileri pes etmiyor. Bir sözcü, Eylül ayında tabandan gelen bir kampanya başlatan Coinbase’in önümüzdeki haftalarda daha fazla kanun yapıcı toplantısıyla baskısını sürdürdüğünü aktardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala