bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,988.14 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.96 0.49%
bnb
BNB (BNB) $ 603.90 1.99%
solana
Solana (SOL) $ 143.79 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525009 0.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466552 1.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149578 1.75%

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Kripto Raporu Geldi

ABD Hazine Bakanliğindan Kripto Raporu Geldi

Küresel düzenleyicilerin üzerindeki baskılar hızla artıyor. Bir taraftan küresel enflasyon artarken, diğer taraftan resesyon endişesi yayılıyor. Bununla birlikte uzun süredir masada olan kripto para düzenlemeleri konusunda da baskı arttı. Bu konuda bir süredir çalışmalarını hızlandırdıklarını açıklayan ABD Hazine Bakanlığı, kripto düzenlenmesine hakkındaki ilk raporunu yayımladı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan Kripto Raporu Geldi

ABD Hazine Bakanlığı Kripto Düzenlemeleri için Çağırıda Bulundu

Kripto para sektöründe yaşanan düzenleme krizi sonrası 9 Mart 2022’de ABD Başkanı Joe Biden bir kripto kararnamesi yayınlamıştı. Bu kararnamede yer alan Hazine Departmanı’na, mevcut finansal sistemin tüketici ihtiyaçlarını nasıl karşılayamayacağı da dahil olmak üzere paranın geleceği hakkında bir rapor hazırlaması için talimat verilmişti.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından ilk rapor yayımlandı. Hazine tarafından yapılan basın açıklamasında CBDC’lere stablecoin’lere ve dijital varlıklara yer verildi. Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yetki alanları arasında eşit olmayan düzenleme, denetim ve uyum, arbitraj fırsatları yaratıyor ve finansal istikrar ile tüketicilerin, yatırımcıların, işletmelerin ve piyasaların korunmasına yönelik riskleri artırıyor”

Raporda esas odak düzenleyici uyumu olurken, kripto sektöründe yatırımcının korunumu konusu da vurgulananlar arasındaydı.

Hazine tarafından çerçevenin politika hedefleri arasında yasadışı finansman için potansiyel kripto kullanımının azaltılması, finansal hizmetlere erişimin teşvik edilmesi, teknolojik ilerlemenin desteklenmesi ve küresel finansal sistemde ABD liderliğinin güçlendirilmesi de yer aldı.

Bununla birlikte ABD Hazinesi CBDC konusunda araştırmalarını sürdürdüklerini ancak nihai bir karar almadıklarını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala