bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,923.39 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.18 0.90%
bnb
BNB (BNB) $ 568.57 1.59%
solana
Solana (SOL) $ 147.49 0.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522127 3.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.49289 4.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158525 3.63%

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya Yaptırımlarını Kripto ile Genişletecek

ABD Hazine Bakanliği Rusya Yaptirimlarini Kripto ile Genişletecek

Rusya ile Ukrayna arasındaki son yaşanan savaş gerilimleri, birçok ülkenin Rusya‘ya karşı büyük yaptırımlar yapması ile alevlenmiş durumda. Son olarak bu yaptırımları daha da genişletip Rusya’nın delmesini engellemek isteyen Beyaz Saray, ABD merkezli şirketleri ve bireyleri, belirli Rus vatandaşlarına ve bankalarına gönderilen kripto işlemlerini kolaylaştırmamaları konusunda uyardı.

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya Yaptırımlarını Kripto ile Genişletecek

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya Yaptırımlarını Kripto Varlıkları ile Büyütüyor

Son yayımlanan ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi‘nin 1 Mart’ta yürürlüğe girmesi planlanan düzenlemelerine göre, ABD sakinleri, Rusya’nın merkez bankası da dahil olmak üzere Rusya hükümetine fayda sağlamak için dijital para birimleri kullanamayacaklar

Öyle ki yönergelerde, yaptırımlardan kaçınmaya çalışırken kripto işlemlerini “aldatıcı veya yapılandırılmış işlemler veya anlaşmalar” ile eleştirileri yer alıyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bakanlığın eylemlerinin “Rusya’nın istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerini finanse etmek için varlıkları kullanma kabiliyetini önemli ölçüde sınırlamayı ve Putin ve yakın çevresinin Ukrayna’yı işgalini sağlamak için ihtiyaç duyduğu fonları hedeflemeyi” hedeflediğini belirtti. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala