bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,060.97 0.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.35 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 576.90 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 173.80 3.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521399 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479507 0.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152819 0.17%

ABD Hazine Bakanlığı, NFT’ler Hakkında Uyarıda Bulundu

abd hazine bakanligi nftler hakkinda uyarida bulundu

Kripto sektörü ile birlikte hızla popülaritesi artan NFTler, küresel düzenleyicilerinde odak noktası olmuş durumda. Bu düzenleyiciler arasında yer alan ABD Hazine Bakanlığı da bu alanda önemli rapor yayımladı. Raporda NFT’lere de yer veren ABD Hazine Bakanlığı, NFT’lerin kara para aklama konusunda kullanılabileceğine değindi.

nft islem hacmi ocak ayinda 6 milyar dolari asti

ABD Hazine Bakanlığı, NFT’ler Konusunda Endişeli

Küresel olarak önemli düzenleyiciler arasında yer alan ABD Hazine Bakanlığı, kara para aklama konusuna odaklandığı 35 sayfalık raporunda, NFT’lere de değindi. ABD Hazine Bakanlığı, NFT’lerin “yaratıcı medyanın keşfedilmesi için yeni fırsatlar” sunarken ve ABD’nin toplam sanat pazarındaki 20 milyar dolarlık payın sadece 1.5 milyar dolarını alırken, suçluların bu NFT’leri yasadışı faaliyetlerden elde edilen fonlarla kullanabileceğini belirtti.

Diğer taraftan Blockchain analiz firması Chainalysis, NFT’ler aracılığıyla aklanan yasa dışı fon miktarının toplam kripto tabanlı finansal suça kıyasla nispeten küçük kaldığını söylüyor. 

Verilere göre yasa dışı cüzdan adresleri 2021’in dördüncü çeyreğinde NFT pazarlarına yaklaşık 1.4 milyon dolar gönderirken, 2021’in tamamında fonları aklamak için tahmini 8.6 milyar dolarlık kripto para birimi kullanıldı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala