bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,739.88 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,244.77 1.70%
bnb
BNB (BNB) $ 605.47 0.36%
solana
Solana (SOL) $ 157.17 0.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547438 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.502532 1.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163062 2.56%

ABD Hazine Bakanı Küçük Bankalar Hakkında Açıklama Yaptı

abd hazine bakani kucuk bankalar hakkinda aciklama yapti

Geçtiğimiz haftalarda Amerika Birleşik Devletleri’nde kapatılan üç bankanın ardından ABD’de bankacılık sistemi sorgulanmaya başladı. Kapatılan bankaların ardından ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, küçük bankalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Küçük Bankaların Korunması İçin Müdahale Edilebilecek

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, son dönemde yaşanan bankacılık krizleri sonrasında açıklamalarda bulundu. Yellen açıklamasında, ABD hükümetinin daha küçük borç verenlerin tehdit edilmesi durumunda mevduat sahiplerini korumak için son zamanlarda alınan sert önlemlerin tekrarlanabileceğini belirtti.

abd hazine bakani kucuk bankalar hakkinda aciklama yapti 2

Yellen Washington’da gerçekleşen bir Amerikan Bankalar Birliği konferansında, Silicon Valley Bank’ın kapatılması sonrasında yaşanan olayları değerlendirdi. Yellen açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Daha geniş ABD bankacılık sistemini korumak için müdahalemiz gerekliydi ve daha küçük kurumlar, bulaşma riski oluşturan mevduat akışlarına maruz kalırsa benzer eylemler yeniden uygulanabilir.

Yellen bir soru-cevap oturumunda, federal hükümetin gerektiğinde finansal risklerini hafifletmeye “kararlı bir şekilde bağlı olduğunu” dile getirdi. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yetkililer Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın iflas etmesinin ardından bu ayın başlarında pek çok yeni adım atmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala