bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,571.03 0.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.83 0.14%
bnb
BNB (BNB) $ 585.01 0.03%
solana
Solana (SOL) $ 145.16 0.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52863 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457024 2.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16185 7.53%

ABD başkan adayı Kennedy’den sert CBDC eleştirisi

ABD baskan adayi Kennedyden Bitcoin sozu2

ABD’de 5 Kasım 2024 tarihinde planlanan başkanlık seçimleri yaklaşırken adaylar farklı söylemlerle öne çıkmaya çalışıyor.

Liberteryen Parti başkan adaylarından Robert F. Kennedy Jr, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) yüksek perdeden eleştirdi. 21’inci yüzyılın finansal özgürlüklerini konu alan başkan adayı, seçimleri kazandığı takdirde CBDC projesine son vereceğini belirtti.

Kennedy, sosyal medyada paylaştığı bir dakikalık görüntüde CBDC’lerin olumsuz yanlarına değindi. Liberteryen aday, CBDC ile hükümetlerin vatandaşların yaptığı işlemleri yakından takip edeceğini, bu durumun baskıya yol açacağı fikrini dile getirdi. Kennedy, CBDC projesini Çin’deki sosyal kredi uygulamalarına benzetti.

Merkez bankası dijital parası yerine nakit sistemi korumayı vaat eden aday, Bitcoin’in nakitten de daha iyi olduğunu savundu.

Cumhuriyetçi kanadın en güçlü adayı Donald Trump, dijital para konusunda görüş bildiren ilk isim olmuştu. Trump, vatandaşları hükümet zorbalığından korumak için CBDC projesine aslsa izin vermeyeceğini belirtmişti.

ABD’de yarıştan çekilen kripto yanlısı diğer Cumhuriyetçi aday Ron DeSantis, Trump’ı destekliyor. Florida Valisi’nin desteğine karşın Trump’ın BTC’ye dair geçmiş fikirleri pek iç açıcı değil.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala