bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,577.77 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.28 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 585.31 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 4.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52746 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459576 1.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149206 4.15%

Eski ABD Başkanı Trump’tan CBDC çıkışı

abd eski baskani trump bitcoin bir dolandiricilik gibi gorunuyor sevmiyorum cunku dolarla rekabet eden bir para birimi

ABD’de başkanlık yarışı ivme kazanırken adaylık çabasındaki isimler kripto ile ilgili çalışmalarını güncelliyor. Ancak ülkenin eski Başkanı Trump’ın CBDC çıkışı inovasyon konusunda diğerleri kadar istekli olup olmadığını sorgulattı.

Resmi adaylık için çalışmaları hızlandıran eski ABD Başkanı Donald Trump, Portsmouth’da yaptığı bir kampanya konuşmada, Fed’in ülkede bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) oluşturmasına “asla izin vermeyeceğine” dair söz verdi. Cumhuriyetçi lider tavrını “Amerikalıları hükümetin zorbalığından korumak için” sözleriyle açıkladı.

Trump açıklamalarını “Böyle bir para birimi federal hükümete, paranız üzerinde mutlak bir kontrol sağlayacaktır. Paranızı alabilirler ve gittiğini bile anlamazsınız. Bu, özgürlüğe yönelik tehlikeli bir tehdit olacaktır.” ifadeleriyle sürdürdü.

Trump bayrağı rakibinden aldı

ABD Başkan aday adayları Florida Valisi RonDeSantis, Ramaswamy ve Robert F. Kennedy Jr. daha önce katıldıkları bir açık oturumda kripto ile ilgili olumlu tavır sergilemişlerdi. Ancak, DeSantis de Trump ile benzer bir vaatte bulunarak, merkez bankası dijital para birimlerini “iptal etme” sözü vermişti.

Dört yılda bir yapılan 60. ABD başkanlık seçimleri 5 Kasım 2024’te gerçekleştirilecek. Desantis, 15 Ocak’ta Iowa’nın önemli savaş alanı eyaletindeki Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde Trump’a yenildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala