bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,653.05 4.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.61 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 551.37 2.69%
solana
Solana (SOL) $ 140.79 4.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502784 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457594 2.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153253 3.24%

China Unicom, Telefon Faturaları için Dijital Yuan Kabul Ediyor

china unicom telefon faturalari icin dijital yuan kabul ediyor

Çin, dijital para birimi için birçok çalışma yapmaya devam ediyor. Bir çalışma da Çin’in ilk üç Telekom sağlayıcısından biri olan China Unicom‘dan geldi. China Unicom, ülkenin yeni gelişen merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmalarını ilerletmek için mobil uygulamasında, telefon faturaları için dijital yuan kabul etmeye başladı.

China Unicom Dijital Yuan Kabul Ediyor

Çin’in 306 milyon kullanıcıya sahip olan Telekom devi China Unicom, telefon faturaları için dijital yuan kabul etmeye başladı. Ayrıca hatırlatmak gerekirse Çin, CBDC’si dijital yuan’ı 2014’ten beri geliştiriyor.

china unicom telefon faturalari icin dijital yuan kabul ediyor 2

Bunun yanında Çin, dijital yuan için çalışmalarına devam ederken,

Tencent ve Alibaba gibi Çinli devler, dijital yuanın kullanımı için adımlar atsa da dijital yuan cephesine yapılan teşvikler hala merak ediliyor.

Son olarak hatırlatmak gerekirse, geçtiğimiz günlerde e-CNY‘nin pilot uygulaması iOS ve Android uygulama mağazalarında kullanıma açıldı ve 16 milyon indirmeye ulaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala