bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.15 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 560.84 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 145.01 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505737 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471615 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15368 1.80%

2021’de ETF Başvurusunda Bulunan Şirketler

2021de etf basvurusunda bulunan sirketler

2021 yılında birçok şirket, borsa yatırım fonu (ETF) başvurularında bulundu. Peki hangi şirketler, ne zaman ETF başvurusunda bulundu? Süreçleri nasıl ilerliyor? Bu yazımızda bu soruların yanıtlarını bulacağız.

Şimdi 2021 yılında ETF başvurusunda bulunan şirketlere bir göz atalım;

Galaxy Digital’den, Bitcoin (BTC) ETF’i İçin SEC’e Başvuru

Kripto varlık yöneticisi Galaxy Digital 12 Nisan 2021 tarihinde; Bitcoin ETF için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu. Galaxy Digital’in SEC’e sunmuş olduğu belgeye göre; Bitcoin ETF’i NYSE Arca borsasında işlem görecek.

Bu ETF, Galaxy Bitcoin Endeksini kullanıyor. Ayrıca Galaxy Bitcoin ETF’i onaylandığı takdirde, bu endeksi fiyatlandırma mekanizması olarak da kullanacağı söyleniyor.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2021de etf basvurusunda bulunan sirketler 2

BlockFi, Bitcoin Spot ETF’si için SEC’e Başvurdu

Kripto varlık yönetim platformu BlockFi, 8 Kasım 2021’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir Bitcoin ETF’si için başvuruda bulundu. Başvuru varlık yönetim şirketi Neuberger Berman’ın ortaklığı üzerine yapıldı. BlockFi NB Bitcoin ETF’si, Bitcoin’in spot değerini yansıtan hisseler sunmayı hedefliyor.

BlockFi ve NB tarafından sunulan hisseler, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görecek ve önde gelen kripto para birimine doğrudan erişim sağlayacak.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2021de etf basvurusunda bulunan sirketler 3

ARK Invest ve 21Shares, Ortak ETF Başvurusunda Bulundu

14 Ekim tarihinde iki şirket Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı bir ETF için ortak başvuruda bulundu. Bu iki şirketten biri Cathie Wood’un kurucusu olduğu ARK Invest diğeri ise yatırım ürünleri şirketi olan 21Shares., ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) ortak bir ETF için başvuru yaptı.

Bu başvurunun onaylanması halinde ARK ve 21Shares Bitcoin Futures Strategy ETF adlı ETF, Cboe BZX borsasında ARKA sembolü ile işlem görecek. Diğer taraftan ARK Invest sadece pazarlama desteği sunacak, yatırım kararları veya tavsiyesi vermeyecek. 

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

ARK Invest and 21Shares have filed an application with the

Valkyrie, Bitcoin Vadelilerine Bağlı Bir ETF İçin Başvuruda Bulundu

İlk olarak 12 Ağustos 2021 tarihinde Valkyrie ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Bitcoin vadelilerine bağlı bir ETF için başvuruda bulundu. Valkyrie’nin Bitcoin vadeli ETF’si, Ekim ayı sonlarında işlem görmeye başladı. Ayrıca Valkyrie’nin kaldıraçlı Bitcoin vadeli işlemler ETF’si Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından reddedildiğini hatırlatalım.

16 Kasım tarihinde VanEck’in Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonu (ETF), XBTF koduyla Chicago merkezli CBOE borsasında işlem görmeye başladı.,

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2021de etf basvurusunda bulunan sirketler 5

Kelly, Ethereum Vadeli İşlemleri ETF’si için SEC’e Başvurdu

Bir başka ETF başvurusu ise 30 Kasım tarihinde Kevin Kelly’den geldi. Kelly Strategic Management, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum (ETH) vadeli işlemler ETF’si başvurusunda bulundu.

Kelly’nin ETF’si, kayıtlı emtia borsalarında işlem gören nakit ödemeli ETH vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapacak ve aktif olarak yönetilen bir fon olacak.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2021de etf basvurusunda bulunan sirketler 6

VanEck, Dijital Varlık Madenciliği ETF’sine Başvuru Yaptı

2 Aralık tarihinde yatırım şirketi VanEck, Global Digital Asset Mining endeksinin fiyatını ve performansını izleyecek borsada işlem gören bir ETF başvurusunda bulundu.

Söz konusu olan Global Digital Asset Mining endeksi; Bitcoin veya altcoin madenciliği operasyonları da dahil olmak üzere kripto para madenciliği faaliyetlerinde bulunan şirketlerin performansını izlemek için kullanılıyor.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2021de etf basvurusunda bulunan sirketler 7

ProShares’den SEC’e Metaverse ETF Başvurusu

2021 yılının son ETF başvurusu bugün yapıldı. Bu ETF diğer ETF haberlerine göre farklı. ProShares, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Metaverse odaklı bir ETF başvurusunda bulundu.

ProShares Metaverse ETF’si onay aldıktan sonra Solactive Metaverse Theme Index’in performansını izleyecek. Bu endeks temel olarak metaverse ile ilgili ürün ve hizmetler sunan teknolojileri sağlayan ve kullanan şirketlerden oluşuyor. Bu endekse metaverse deposu cihazları ve veri işleme ile ilgili şirketlerde dahil. 

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2021de etf basvurusunda bulunan sirketler 8

Son olarak 2021 yılında kripto para dünyasında yaşanan bütün önemli gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala