bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,985.75 1.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,538.78 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 614.35 4.65%
solana
Solana (SOL) $ 188.23 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.635749 2.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.662919 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214622 1.76%

VanEck, Dijital Varlık Madenciliği ETF’sine Başvuru Yaptı

vaneck dijital varlik madenciligi etfine basvuru yapti

Yatırım şirketi VanEck ,Global Digital Asset Mining endeksinin fiyatını ve performansını izleyecek borsada işlem gören bir ETF başvurusunda bulundu. Böylece VanEck, yeni ETF ile kripto para madenciliği endüstrisine katılacak.

VanEck Dijital Varlık Madenciliği ETF’sinin Detayları

Yatırım şirketi VanEck, Global Digital Asset Mining endeksinin fiyatını ve performansını izleyebilmek için ETF başvurusu yaptı. Söz konusu olan Global Digital Asset Mining endeksi; Bitcoin veya altcoin madenciliği operasyonları da dahil olmak üzere kripto para madenciliği faaliyetlerinde bulunan şirketlerin performansını izlemek için kullanılıyor.

vaneck kripto para madenciligi etfine basvuru yapti

ETF, toplam varlıklarının en az yüzde 80’ini Global Digital Asset Mining’deki (DAMC) menkul kıymetlere yatıracak. Ancak, şirketin opsiyonlar veya vadeli işlemler gibi türev ürünleri kullanarak, dijital varlıklara yatırım yapmasına izin verilmeyecek. Bu nedenle, ETF herhangi bir kripto para biriminin fiyat hareketini izlemeyecek.

VanEck’in ETF’i aslında; dijital varlıklarla çalışan veya Global Digital Assets Mining endeksinde sunulan şirketlere ulaşabilmeyi sağlayacak.

Uygulama ayrıca kripto para madenciliği endüstrisinin arkasındaki risklerle ilgili bir bölüm de içeriyor. Bunun yanında Ayrıca ETF, çoğu kripto para madenciliği şirketinin yurtdışında yerleşik ve faaliyet gösteren üçüncü taraf şirketlere güvenme sorununu kabul ediyor.

Hatırlatmak gerekirse; VanEck’in Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonu (ETF), geçtiğimiz ay XBTF koduyla Chicago merkezli CBOE borsasında işlem görmeye başladı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala